Hyppää sisältöön
Linnanrauniot ja Kajaanin kaupungin tunnus

Oulu valittiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026 – Matkalla mukana myös Kajaani ja 31 muuta pohjoisen Suomen kuntaa

Kansainvälinen raati on valinnut Oulun vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Voittaja julistettiin tiedotustilaisuudessa eilen klo 12.00. Oulusta tulee järjestyksessä 51. Euroopan kulttuuripääkaupunki. Kulttuuripääkaupungin asemasta kilpailivat Oulun lisäksi Savonlinna ja Tampere.

Oulun valinta kulttuuripääkaupungiksi tuo laajasti näkyvyyttä Pohjois-Suomeen. Kajaanin kaupunki on ollut yhtenä toimijana mukana Oulu2026-hankkeen suunnittelussa yhdessä Oulun ja 31 muun pohjoisen Suomen kunnan ja kaupungin kanssa.

Oulu2026 pääteema on kulttuuri-ilmastonmuutos. Teeman alla tarkastellaan, miten kulttuurin ja taiteen keinoin saadaan parannettua henkistä ilmapiiriä, suvaitsevaisuutta ja yhteistyötä koko Euroopan laajuudella aikoina, jolloin Euroopassa tapahtuu paljon huolestuttavia asioita, demokratia ja sananvapaus ovat vaarantumassa. Kulttuuri-ilmastonmuutos kiteytyy kolmen kantavan teeman alle: Rohkeasti reunalla, Vastakohtien voima ja Villisti kaupunki.

Kajaanissa Oulu2026 tulee näkymään ainakin Runoviikolla ja vuoden mittaan muutoinkin. Suunnitteilla on myös Tervan reittiin liittyvää sisältöä.

”Paljon onnea Oululle. Tämä on ilouutinen koko Pohjois-Suomelle. Olemme täysillä mukana hankkeen toteuttamisessa omalta osaltamme”, iloitsee Jari Tolonen, Kajaanin kaupunginjohtaja.

”Uskoin vahvasti voittoon. Tämä on hieno osoitus pohjoisten kuntien yhteisestä ponnistuksesta”, jatkaa Päivi Rissanen, vs. sivistysjohtaja Kajaanin kaupungilta.

Lisätietoja Päivi Rissanen vs. sivistysjohtaja Kajaanin kaupunki, p. 044 710 0611, paivi.rissanen@kajaani.fi