Hyppää sisältöön

OSBU: Toimintapuisto Kaupunginlammen läheisyyteen voitti osallistuvan budjetoinnin äänestyksen

Kajaanin osallistuvan budjetoinnin äänestys on päättynyt ja “toimintapuisto Kaupunginlammen läheisyyteen” voitti äänestyksen. Äänestyksessä annettiin yhteensä 1236 ääntä, ja toimintapuisto keräsi peräti 36 prosenttia äänistä.

Muiden äänestyksessä olleiden ideoiden kannatusprosentit olivat seuraavat:

  • Frisbeegolf-rata Lohtajalle 13, 6 %
  • Lainattavat liikuntavälineet 13, 6 %
  • Kuntoportaat Vimpelin urheilualueelle 13,4 %
  • Kuntoportaat Kaupunginlammelle ja ulkosalibandykaukalo Kajaanihallin läheisyyteen 12,7 %
  • Pump track –rata 10,7 %

Vuoden 2024 aikana valmistuva toimintapuisto tulee olemaan kaikenikäisille sopiva ulkoliikuntapaikka, jonka osana on toimintarata. Kajaanilaisille uudenlaisen tavan liikkumiseen tarjoavan puiston toteutukseen on budjetoitu tälle vuodelle 50 000 euroa.

Va. liikuntapalvelupäällikkö Jari Rajala kertoo, että puiston suunnittelu lähtee etenemään erilaisten toteutusvaihtoehtojen selvittämisellä.

– Kaupunginlammen alue on kaupunkilaisille tärkeä ympäristö ja nyt alue saa yhden uuden liikkumispaikan lisää kokonaisuutta täydentämään, Rajala toteaa.

Osallistuvan budjetoinnin äänestys oli avoinna 1.-18.2.2024 digitaalisella Howspace-alustalla. Äänestäminen oli mahdollista myös kaupungin pääkirjastolla. Alustalla käytiin monipuolista keskustelua äänestyskohteista sekä annettiin ideoita osallistuvan budjetoinnin kehittämiseen.

– Kiitämme kaikkia äänestäjiä aktiivisesta osallistumisesta. Jokainen ääni on tärkeä päätettäessä yhteisestä kaupungin kehittämisestä, hyvinvointikoordinaattori Veera Lintula toteaa.

Tämän vuoden osallistuvan budjetoinnin teemana on liikkuminen. Osallistuvasta budjetoinnista on tullut Kajaanissa jo pysyvä käytäntö, jonka kautta on tähän mennessä toteutettu Vimpelinlammen ja Pieni-Vimpelin alueiden uudistukset vuonna 2022 sekä Kesäniemen uimarannan kehittäminen vuonna 2023. Vuoden 2025 ideointivaihe toteutetaan loppusyksystä 2024.