Hyppää sisältöön
Ilmakuva Kajaanin kesäniemen uimarannalta

OSBU: Kesäniemen uimarannan kehittäminen voitti äänestyksen – 50 000 euroa varattu kehitystoimenpiteisiin

Kajaanin osallistuvan budjetoinnin äänestys on päättynyt ja Kesäniemen uimarannan kehittäminen sai ylivoimaisen voiton. Äänestyksessä annettiin yhteensä 1608 ääntä, ja Kesäniemen uimaranta keräsi peräti 43 % äänistä.

Muiden äänestyksessä olleiden ideoiden äänimäärät olivat seuraavat:

  • leikkipuistojen uudet välineet 28 %
  • musiikkitapahtuma nuorille 16 % ja
  • kerhotoiminta lapsille ja nuorille sekä pop up -kokoontumistila 13 %.

Kesäniemen uimarannan kehittämiseen on budjetoitu 50 000 euroa tälle vuodelle. Tavoitteenamme on parantaa alueen viihtyisyyttä ja tarjota turvallinen sekä houkutteleva ympäristö kaikille uimarannan käyttäjille. Toimenpiteisiin sisältyy uusia välineitä sekä alueen parantamis- ja kunnostustöitä. Kesäniemen kehittämisestä laaditaan ideoiden pohjalta suunnitelmaluonnos, jota on mahdollista vielä kommentoida kesäkuussa. Suunnitellut parannukset ja muutokset toteutetaan loppukesästä 2023. Seuraa tiedotustamme uimarannan kehittämisprojektin etenemisestä.

Kesäniemi on lapsiperheille ja nuorille tärkeä kesänviettopaikka. Kesäniemen uimarannan ylivoimainen äänestystulos heijastaa asukkaiden yhteistä kiinnostusta ja halua kehittää kaupunkiamme viihtyisämmäksi ja houkuttelevammaksi niin asukkaille kuin vierailijoillekin.

Kiitämme kaikkia äänestäjiä aktiivisesta osallistumisesta. Jokainen ääni on tärkeä päätettäessä kaupungin kehittämisestä ja parantamisesta.

Osallistuvan budjetoinnin äänestys oli avoinna 26.4.–11.5.2023 kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.kajaani.fi/osbu. Äänestäminen oli myös mahdollista Kajaanin kaupungin pääkirjastolla.

Tämän vuoden teemana on lapset ja nuoret. Osbu on tullut jäädäkseen, ja jatkuu taas ensi vuonna jollain toisella teemalla. Vuoden 2024 ideointivaihe toteutetaan jo loppusyksyllä.