Hyppää sisältöön

Osallisuus- ja hyvinvointijaosto palkitsi menestyneitä urheilijoita ja liikuntakulttuurin edistäjiä

Kajaanin kaupungin osallisuus- ja hyvinvointijaosto palkitsi vuoden 2021 menestyneitä urheilijoita ja liikuntakulttuurin edistäjiä.

Kajaanin kaupungin syksyllä toimintansa aloittanut osallisuus- ja hyvinvointijaosto palkitsi ensimmäistä kertaa menestyneitä urheilijoita ja liikuntakulttuurin edistäjiä. Koronaepidemia on verottanut järjestettävien kilpailuiden määrää vuonna 2021 ja se näkyi myös palkittujen määrässä. Palkitsemistilaisuus järjestettiin Vesiliikuntakeskus Kaukavedessä maanantai-iltana 20.12. Tilaisuudessa oli läsnä palkittujen lisäksi urheiluseurojen edustajia sekä osallisuus- ja hyvinvointijaoston jäseniä.

Menestyneitä urheilijoita palkittiin yhteensä 18. Lisäksi jaoston jäsenet ja Kajaanin liikuntalaitosten yhteistyötahot olivat tehneet esityksiä kajaanilaisista liikuntakulttuurin edistäjistä.

Osallisuus- ja hyvinvointijaoston puheenjohtajan Veli-Matti Karppisen tervehdyspuhe

”Osallisuus- ja hyvinvointijaosto on aloittanut toimintansa tämän vuoden loppukesänä. Jaoston toiminta on suoraan kaupunginhallituksen alaista toimintaa ja Kajaanin kaupungin hallintosäännön mukaan Osallisuus- ja hyvinvointijaoston tehtävänä on:

1. edistää kaupunkilaisten hyvinvoinnin toteutumista kaupungin eri toimialoilla
2. toimii yhteistyön kehittäjänä ja koordinoijana kaupungin ja järjestöjen välillä
3. vastaa kaupungin osallisuuden toteuttamisesta ja kehittämisestä
4. myöntää liikunta- ja kulttuuriavustukset ja näiden alojen palkinnot, tapahtuma-avustukset, nuorisoavustukset, asukas- ja kyläyhdistysten avustukset sekä muut kaupungin avustukset, joita ei ole erikseen muualle säädetty sekä päättää avustusten jakoperusteet (delegoidaan päätösvalta 5.000 euroon viranhaltijalle)
5. toimii ehkäisevästä päihdetyöstä annetun lain tarkoittamana toimielimenä (kv 31.5.2021)

Toiminnan vahvuus perustuu vuorovaikutukseen eri kohderyhmien kesken. Yksin emme ei voi tehdä vaativaa työtä kajaanilaisten hyvinvoinnin eteen vaan meidän tulee hoitaa kehittäminen yhteistyöllä. Jatkossa tulemme eri muodoissa järjestämään tapaamisia kajaanilaisten urheiluseurojen kanssa. Tarvitsemme yhteisen maalin, yhteisen tahtotilan rakentaessamme kehittyvää kaupunkiamme. Lisäksi vielä on huolehdittava, että meillä on myös hauskaa.

Onnittelu vielä kerran kaikille palkittaville.”

Vuoden 2021 menestyneet urheilijat ja liikuntakulttuurin edistäjät

Yleinen sarja: SM1 100€ /SM2 80€/SM3 60€

Roope Korhonen, judo, M73kg, SM2, Kajaanin Judokerho
Sami Rönty, judo, M73kg, SM3, Kajaanin Judokerho
Henri Juntunen, M+100kg, SM3, Kajaanin Judokerho
Mika Juntunen, Ville Hautamäki, ralliautoilu SM2 luokka, SM1, Kainuun Moottorikerho
Jussi Kokkonen, rallisprintti, 2-vetoiset, SM1, Kainuun Moottorikerho
Oskari Heikkinen, ralliautoilu, SM4 luokka, SM1, Kajaanin Urheiluautoilijat
Jukka Karjalainen, M30-35, maantiepyöräily, aika-ajo, SM3, Kapy

Nuoret: SM1 80€ / SM2 60€ / SM3 40€

Kristian Heikkinen, judo, M21, 73kg, SM3, Kajaanin Judokerho
Nicke Kaajavirta, golf, M21, reikäpeli, SM1, Kajaani Golf
Mika Polvinen, rallisprintti, juniori mestaruussarja, SM3, PMK
Kasperi Heikkinen, rallisprintti, nuorten Suomi-cup, SM3, Kajaanin Urheiluautoilijat

Aikuisurheilu:
MM/EM1 80€ / MM/EM2 70€ / MM/EM3 60€

Tiina Sarparanta N40, Ironman Barcelona täysmatka 2. sija, Kapy

SM/PM1 50€ / SM/PM2 40€ / SM/PM3 30€

Ritva Oikarinen, N60 400m, SM2, Kajaanin Urheilijat
Ville Lehtinen M55, keihäs, SM1, Mikkeli 31.7.2021, KajKi
Mikko Kejo M40, maantiepyöräily, SM1, KaPy,
Mikko Lehmus M45, maantiepyöräily, SM2, KaPy
Imke Höfling N50, maantiepyöräily aika-ajo, SM2, Kapy
Arvo Tolonen, M60, SML mestaruuskilpailu, liikkuva maali, SM3, SOA

Vuoden joukkue, FC Wimma T13-joukkue

FC Wimman T13-joukkue nousi ikäluokan korkeimmalle sarjatasolle T13-tyttöjen Pohjoiseen Liigaan. Liigapaikka varmistui 25.4. 2021 Oulussa pelatussa turnauksessa. Kentällä nähtiin yhtenäinen ja taisteleva FC Wimma ja 2–1-voitolla liigapaikka varmistui hienoimmalla mahdollisella tavalla. Pelin jälkeen Heinäpään tekonurmella tanssi iloinen joukkue railakasta voitontanssia.

Liikunnan taustavaikuttajat Karri Hentilä, Kajaanin Haka ry

Karri on tasapuolinen, helposti lähestyttävä ja ulospäin suuntautunut, positiivisella tavalla vaativa valmentaja ja seuratoimija. Karri toimii valmentajana useissa lajeissa ja usean seuran alla (mm. Papas, Haka ja Kipinä). Hän on mahdollistanut usealle kajaanilaiselle ja kainuulaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuuden kokeille eri lajeja ja löytää oma lajinsa.

Markku Eronen, Kajaanin Ko Jou ry

Pitkän linjan toiminta budolajien parissa Kajaanissa.

Ville Jokitalo, Kiekko 2000

Ville on ollut omatoimisen salibandyvuoron vetäjä Kajaanissa vuodesta 2002. Vuoro on toiminut ensimmäiset vuodet eri koulujen liikuntasaleissa vakiintuen Kajaanihallille. Hän on ollut todella aktiivinen aina hommaamaan pelaajat ja maalivahdit vuorolle. Ville on lisäksi järjestänyt alakoululaisille vuosien ajan sählyvuoroja säännöllisesti. Ville toimii aktiivisesti myös seuran jääkiekkojunioritoiminnan parissa.

Juho Heikkinen

Juhon aktiivisuus on herättänyt uuden sukupolven frisbee harrastajia Kajaaniin. Juho haluaa kehittää kajaanilaista frisbeegolfharrastusta ja saada juniorit mukaan kilpapelaamiseen. Kun Heikkinen alkoi järjestää matalan osallistumiskynnyksen viikkokisoja Kajaanissa nelisen vuotta sitten, mukana oli enimmillään reilut parikymmentä frisbeegolfaajaa. Viime kesänä kävijämäärä ponnahti selvään nousuun, ja heittäjiä oli parhaimmillaan 45. Heikkistä ilahduttaa erityisesti se, että nuoria harrastajia on tullut lajin pariin paljon. Viikkokisoissa naisille ja alle 15-vuotiaille on nykyään omat sarjansa, mikä madaltaa osallistumiskynnystä. Heikkinen ylläpitää myös lajin harrastajille suunnattua ja kaikille avointa Kajaanin frisbeegolf -Facebook-sivustoa. Sivulla voi mm. ilmoittaa kadonneista kiekoista ja kysellä radoista.

Jenni Pikkarainen, High Five Agility Team ry

Ahkera valmentaja, seuratoimija, treenaaja ja kilpailija

Liikunnan olosuhteiden kehittäjä Jarkko Hyvärinen, Padelson Oy

Padel-kentän rakentaminen Kajaanihallin monitoimikentälle ja Padel-hallin avaaminen Kehräämöntielle.

Soveltavan liikunnan edistäjä, Väinölän ja Kalevan koulun henkilökunta

Soveltavan liikunnan edistäminen ja tasa-arvoisten liikuntamahdollisuuksien tarjoaminen erityislapsille.

Lasten liikunnan edistäjä, Junnu Hokki

Junnu Hokki järjestää päiväkodeille maksutta ohjausta jäähallilla.  Seura pitää jääliikuntatunteja päiväkotien lähikentillä tammi-helmikuun aikana. Kiekkokerhotoiminta on aloitettu yhdessä seurakunnan kanssa. Kiekkokerho on tarkoitettu 11-14-vuotiaille haasteellisissa olosuhteissa eläville lapsille. Kaikki uudet harrastajat pääsevät ilmaiseksi harrastamaan ja liikkumaan Junnu Hokin aloitusvaiheeseen. Toiminta on otettu hyvin vastaan kajaanilaisissa perheissä.

Vuoden valmentaja Pekka Moliis, Kajaanin Juntta ry

Pitkäaikainen työ painivalmentajana

Vuoden juniorivalmentaja Risto Putkonen, Kajaanin Haka C-juniorit

Putkonen on saanut nostettua oman joukkueensa sitoutumisen ja tekemisen urheiluun uudelle tasolle.

Vuoden nuori urheilija Tuukka Orre, Kajaanin Uimaseura ry

Tuukka Orre ui viisi mitalia eri matkoilta (yksi hopea ja neljä pronssia uinnin Lyhyen Radan Ikäkausimestaruuskilpailuissa, Tampereella 3.-5.12.2021. Kyseinen tapahtuma on Suomen Uimaliiton järjestämä arvokilpailu 13–16-vuotiaille. Tuukka ui 14-vuotiaiden poikien sarjassa (synt. 2007). Jokaisessa lajissa hänellä oli kilpakumppaneina 16 Suomen parasta uimaria kyseissä lajissa hänen ikäsarjastaan.

Lajikulttuurin edistäjä, Kainuun Pyöräilijät ry

Pyöräilyn seuratoiminnan aloittaminen

Osallisuus- ja hyvinvointijaosto onnittelee lämpimästi palkittuja ja toivottaa kaikille kajaanilaisille rauhallista joulua ja toiminnallista uutta vuotta 2022.

Lisätietoja osallisuus- ja hyvinvointijaoston puheenjohtaja Veli-Matti Karppinen p. 040 5853 645 veli-matti.karppinen@kainuunnuotta.net