Hyppää sisältöön
Ohjelmahaku: Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026 hakee kumppaneita kulttuuriohjelmaan

Ohjelmahaku: Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026 hakee kumppaneita kulttuuriohjelmaan 

Vuonna 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu pursuaa innostavaa, monipuolista ja ainutkertaista kulttuuriohjelmaa, jota tekevät tuhannet toimijat Suomesta ja Euroopasta. Tulevana syksynä avautuu mahdollisuus päästä mukaan Oulu2026-kulttuuriohjelmaan. Tällöin ohjelmahaussa haetaan erityisesti laajoja projekteja, jotka vaativat pidemmän valmistelu- tai toteutusajan. Lähempänä vuotta 2026 avautuu haku luonteeltaan yksittäisille yhteisöllisille tapahtumille tai projekteille. Ensimmäiset ohjelmahakuun liittyvät infotilaisuudet pidetään 13. kesäkuuta 2022 klo 12 ja 13.

Näin voit hakea osaksi Euroopan kulttuuripääkaupungin ohjelmaa

Haku avautuu 3. lokakuuta 2022. Hakemiseen liittyvä ennakkotieto on julkaistu Oulu2026-verkkosivuilla (www.oulu2026/ohjelmahaku).

Oulu2026-kulttuuriohjelma tähtää pysyvään kulttuuri-ilmastonmuutokseen ja kulttuurin tuomaan positiiviseen kehitykseen. Kulttuuriohjelma rakentuu kolmen eri teeman, Villisti kaupunki, Vastakohtien voima ja Rohkeasti reunalla, kokonaisuuteen. Lokakuussa avautuvassa haussa haetaan projekteja, jotka liittyvät näihin teemoihin.

“Ohjelmahaussa olisi erityisen kiinnostavaa saada taidetta ja teknologiaa yhdistäviä projekteja. Myös luovat tilakonseptit, festivaalien kehittäminen, alueemme kulttuurihistoria, ainutlaatuinen ruokakulttuuri sekä taiteen ja luonnon yhdistäminen ovat erinomaisia lähtökohtia projektien suunnitteluun. Ohjelmahaussa haluamme ymmärtää kulttuurin laajasti.”, kertoo Oulu2026-ohjelmajohtaja Samu Forsblom. 

Lisätietoa ohjelmahausta webinaareissa

Lomakkeet syksyn hakuun avautuvat 3. lokakuuta 2022, mutta hakuun liittyvät kriteerit ovat jo tutustuttavissa sivuilla Oulu2026.eu/ohjelmahaku  

Hakemiseen liittyvät tarkemmat tiedot ja ohjeet julkaistaan samaisella verkkosivulla syksyn aikana. Hakuaika päättyy 9. joulukuuta 2022.

Ohjelmahausta saa lisätietoa verkkosivujen lisäksi muun muassa webinaareissa ja kulttuuriklinikoilla.

Ensimmäinen hakuun liittyvä infotilaisuus pidetään zoomin välityksellä 13. kesäkuuta 2022 klo 12 (FI) ja 13 (ENG). Ilmoittaudu webinaariin täällä  

Muiden tapaamisten ja webinaarien aikataulut löytyvät verkkosivuilta Oulu2026.eu/ohjelmahaku.

Tule osaksi kulttuuri-ilmastonmuutosta!

___________
Oulu on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki teemalla kulttuuri-ilmastomuutos. Kulttuuri-ilmastonmuutos yhdistää kulttuuria, taidetta ja teknologiaa yllättävälläkin tavalla, luo kohtaamisia ja synnyttää vuorovaikutusta. Oulu on eurooppalaisen kulttuurin näyttämö vuonna 2026, ja nyt on aika tunnistaa kulttuurin merkitys alueiden elinvoimalle. Euroopan kulttuuripääkaupungin asema tuo näkyvyyttä koko suomalaiselle kulttuurille.  www.oulu2026.eu