Hyppää sisältöön
Harrastamisen suomen malli - logo

Ohjaajahaku Harrastamisen Suomen mallin kerhoihin

Kajaanin kaupunki hakee avustusta Harrastamisen Suomen mallin toteuttamiseen lukuvuonna 2022–2023 ja etsii nyt toimijoita harrastusten ohjaajiksi. Harrastusten toimintakausi on elo-/syyskuu 2022–toukokuu 2023 ja toiminta tapahtuu koulupäivien yhteydessä.  

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia. Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle aidosti mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä ja koulujen tiloissa. Koko Suomen malli perustuu lapsilähtöisyyteen: harrastusten tulee olla lasten itsensä toivomia ja heille parhaiten sopivaan aikaan. Järjestettävät harrastukset perustuvat keväällä 2022 toteutettuun kyselyyn, jossa kysyttiin lasten ja nuorten harrastustoiveita. Kajaanissa toivotuimpia harrastuksia olivat mm. laskettelu, lumilautailu, uinti, soitto, tanssi, kuvataide, käsityöt, salibandy, jääkiekko, futis ja monilajikerho. 

Tarkoitus on juurruttaa malli pysyväksi osaksi kuntien harrastuskenttää ja avustus toiminnan järjestämiseen on haettavissa näin keväisin. 

Oletko sinä, yhdistyksesi tai yrityksesi kiinnostunut ohjaustehtävistä lukuvuonna 2022–2023? Infotilaisuus kiinnostuneille toimijoille tulevasta Harrastamisen Suomen mallin kaudesta järjestetään Teams-yhteydellä maanantaina 21.2. klo 15.00. Ilmoittaudu infotilaisuuteen ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi osoitteeseen marjut.seppanen@kajaani.fi.

Aihealueet