Hyppää sisältöön
Kampanjan virallisena kummina toimii Mikko ”Peltsi” Peltola. Kuva: Johanna Kannasmaa

Nyt kerätään miljoona roskapussia – tule mukaan!

Kajaanin kaupunki on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa ja kutsuu kaikki asukkaat mukaan tekemään hyvää yhteisiin roskatalkoisiin.

Resurssiviisaana luontokaupunkina Kajaani ja sen asukkaat pitävät huolta luonnosta ja kaupunkiympäristöstä. Esimerkiksi kaikissa kaupungin retkeily- ja luontokohteissa noudatetaan roskattoman retkeilyn periaatteita.

Miljoona roskapussia -kampanja alkaa maanantaina 15.4.2024 klo 9 ja päättyy keskiviikkona 5. kesäkuuta. Kampanjan virallisena kummina toimii Mikko ”Peltsi” Peltola. Viime vuoden kampanjassa kerättiin yhteensä noin viisi miljoonaa litraa roskaa, eli 210 000 roskapussillista. Tänä vuonna pottia on tarkoitus kasvattaa aina miljoonaan roskapussiin asti.

Kampanjan roskalaskuri aukeaa maanantaina 15.4. klo 9 osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia. Sivulta löytyvät myös tarkemmat ohjeet roskalaskurin käyttöön. Kerätyt roskapussit merkitään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty.

Kampanjan kumppaneina on tällä hetkellä Kajaanin lisäksi 180 kaupunkia ja kuntaa. Mukana on myös runsaasti järjestöjä ja muun muassa Opetushallitus, jonka kautta kampanja tavoittaa yli puoli miljoonaa koululaista ja heidän opettajiaan.

Näin osallistut kampanjaan Kajaanissa:

  1. Roskatikkuja voi lainata Kajaanin kirjastoilta ja samalla lainaajat saavat mukaansa myös jätesäkit ja hanskat.
  2. Lähde ulos ja kerää roskia ympäristöstä – yksin tai porukalla.
  3. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi. Vaihtoehtoisesti voit sulkea kerätyt roskat säkkiin ja ilmoittaa säkin sijainnista kaupungin palautepalveluun osoitteessa kajaani.fi/palaute tai soittamalla Kajaanin kaupungin vaihteeseen p. 08 615 51. Katu- ja puistoyksikkö hakee yleisiltä alueilta kerätyt roskat pois.
  4. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen paikkakunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia.
  5. Haasta ystäväsi mukaan!

PS. Jos julkaiset kampanjaan liittyviä kuvia Instagramissa, voit käyttää hashtagia #miljoonaroskapussia. Merkitse kuvaan mukaan myös @kajaanin_kaupunki, niin voimme jakaa kuvasi kaupungin Instagram-tilillä.