Hyppää sisältöön

Nuorisotyön viikkoa vietetään 9.-15.10.2023

Valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa vietetään viikolla 41 eli 9.–15.10.2023 jo kymmenennen kerran. Tänä vuonna viikon teema on ”tätä on nuorisotyö”. Teemaviikolla nostetaan esiin nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi. Nuorisotyön viikko tekee myös nuorisoalalla tehtävän työn vaikuttavuutta näkyväksi.

Nuorisopalveluiden puolella nuorisotyön viikkoa vietetään joka viikko. Syksyn aikana on päästy seuraamaan nuorisopalveluiden työntekijöiden moninaista työtä someviikkojen kautta. Someviikkojen tavoitteena on kertoa nuorisotyöstä ja tehdä nuorisotyön työmuotoja tutuiksi. Esittelyvuoron saavat niin nuorisopalveluiden tiedotus- ja neuvonta, etsivä nuorisotyö, koulunuorisotyö, nuorisotalot, erityisnuorisotyö kuin nuorten työpajatoimintakin.

Someviikon aikana työntekijät avaavat omaa työtään kuvien, videoiden ja tekstin muodossa omissa somekanavissaan, joista kootaan myös yleiskatsaus nuorisopalveluiden somekanavalle. Someviikot jatkuvat myös nuorisotyön viikon jälkeenkin.