Hyppää sisältöön
Kajaanin kaupunki ja joki

Nälkämaan laulu ja siitä tehty video julkaistiin perjantaina 3.5.2024

Nälkämaan laulusta tehty sinfoninen metalliversio julkaistiin Spotifyssa ja muissa suoratoistopalveluissa torstain vaihtuessa perjantaiksi 3.5.2024. Samaan aikaan on katsottavissa kappaleesta tehty video, joka löytyy Kainuun omalta Youtube-kanavalta. Nälkämaan laulu on esimerkki Kainuun mahdollisuuksista kulttuurituotannon sydämenä, jossa rikas historia ja moderni asenne paiskaavat kättä.

Nälkämaan laulun uusi versio on tuotanto, joka kumpuaa Kainuun kulttuurikentästä, saa elinvoimansa laajoista kansainvälisistä yhteistyöverkostoista ja osoittaa parhaalla tavalla Kainuun maakuntabrändin uusiutumista. Kappale sai alkunsa ja on tuotettu osana Sotkamo International Music Camp -biisintekoleiriä yhteistyössä Sotkamon ja Suomussalmen kuntien sekä Kainuun liiton kanssa. Videon teossa mukana ovat olleet kaikki Kainuun kunnat. Kappale julkaistaan Ilmari Kianto 150 -juhlavuoden kunniaksi.

Ilmari Kiannon sanoittaman ja Oskari Merikannon säveltämän Nälkämaan laulun ovat sovittaneet ja tuottaneet moninkertaisesti palkittu tuottaja Jukka Backlund ja amerikkalainen biisintekijä Casey Sabol. Jukka Backlund tunnetaan muun muassa kansainvälisesti menestyneen Sunrise Avenuen tuottajana ja Casey Sabol muun muassa Grammy-ehdokkaana olleen Periphery-yhtyeen ex-laulajana. He ovat myös miksanneet uuden Nälkämaan laulun. Jousi- ja kantelesovituksista vastaa jazzpianisti ja säveltäjä Visa Oscar. Vastaavina tuottajina ovat toimineet Marko Karvonen ja Tuomas ´Gary´ Keskinen. Masteroinnista vastaa niin ikään amerikkalainen Eric Hill ja graafisesta ilmeestä kainuulaislähtöinen Petri Matero.

Kainuulaisten sisukasta asennetta, positiivista elämänkatsomusta ja maakuntarakkautta ilmentävän teoksen uutta versiota tulkitsevat paraikaa toukokuun Pohjois-Amerikan ja Kanadan kiertueelle valmistautuva Battle Beast -yhtyeen laulaja Noora Louhimo, lemiläisen metallimenestysyhtye Stam1nan keulakuva Antti Hyyrynen sekä Grammy-ehdokkaanakin olleesta Periphery-bändistä tuttu Casey Sabol. Nälkämaan laulussa kanteletta soittaa virtuoosi Ida Elina ja kainuulaisen jousikvarteton muodostavat Heli-Maarit Leppioja, Laura Matilainen, Minna Blom ja Pietari Willey.

Nyt julkaistava Nälkämaan laulun sinfoninen metalliversio on ensi askel Kainuun maakunnallisen, luovien alojen ja niitä tukevan laajan palveluverkoston luomisessa. Kukoistavalla kulttuurielämällä on todistettavasti merkittävä vaikutus muihin elinkeinoihin, maakunnan yleiseen veto- ja pitovoimaan sekä yleiseen hyvinvointiin. Muuttovoittomaakunta Kainuu on tällä hetkellä nouseva kulttuurikentän keskittymä.

Nälkämaasta on kuoriutunut Vapauden valtakunta.

INFO

Video Kainuun liiton YouTube-kanavalla

Videon ohjauksesta vastaa Timo Puustinen, Mainostoimisto Kataja
Kainuun maisemavideot: Kainuun kunnat, Mainostoimisto Kataja, FaniProductions

Credits: NÄLKÄMAAN LAULU
CASEY SABOL  |  NOORA LOUHIMO  |  ANTTI HYYRYNEN  |  IDA ELINA
POEM BY ILMARI KIANTO – COMPOSED BY OSKAR MERIKANTO
PRODUCED AND MIXED BY CASEY SABOL & JUKKA BACKLUND
EXECUTIVE PRODUCERS – MARKO KARVONEN & TUOMAS “GARY” KESKINEN
MASTERED BY ERIC HILL
STRING ARRANGEMENT – VISA OSCAR
STRING SECTION – HELI-MAARIT LEPPIOJA, LAURA MATILAINEN, MINNA BLOM, PIETARI WILLEY

Spotify pitch:
“Revamping ’Nälkämaan laulu’ into an electronic symphonic metal masterpiece, led by Casey Sabol, featuring Noora Louhimo (Battle Beast), Antti Hyyrynen (Stam1na), and kantele virtuoso Ida Elina. This ambitious project merges Finnish folklore with modern metal and electronic elements, promising a unique, genre-defying experience that honors tradition while embracing innovation.”

Kappaletta on työstetty Sotkamo International Music Campilla ja se on viety maaliin Sotkamon kunnan, Suomussalmen kunnan ja Kainuun liiton yhteistyöllä. Mukana ovat kaikki Kainuun kunnat ja siitä tehdyllä musiikkivideolla on esittäjien lisäksi pääosassa Kainuun luonto. Kappale julkaistaan kaikissa suoratoistopalveluissa perjantaina 3.5.2024 heti puolenyön jälkeen torstain muuttuessa perjantaiksi ja musiikkivideo samaan aikaan Kainuun omalla YouTube-kanavalla.

Tuottaja-sovittaja Jukka Backlundia on mahdollista haastatella puhelimitse numerossa +1 (615) 232-4812. Nashvillessä, Amerikassa asuva Jukka Backlund on parhaiten tavoitettavissa Suomen aikaa kello 16 jälkeen.

Lisätietoja antavat:

  • Sotkamon kulttuurituottaja Marko Karvonen | marko.karvonen@sotkamo.fi | P. +358 44 089 5033
  • Suomussalmen kulttuurituottaja Veera Tavila | veera.tavila@suomusslmi.fi | P. +358 44 511 9871
  • Viestintä- ja markkinointipäällikkö Johannes Aalto | johannes.aalto@kainuunliitto.fi | P. +358 44 410 0741