Hyppää sisältöön

Naisten vaalipaneeli 11.5.2021 klo 18

Tervetuloa mukaan naisten vaalipaneeliin Kajaaniin

Teemana: ”KÄYTÄ ÄÄNESI JA ÄÄNESTÄ NAISTA”

Nytkis Kainuu – naisjärjestöt järjestävät vaalipaneelitilaisuuden tiistaina 11.5.2021 klo 18.00 Kajaanin kaupungintalolla valtuustosalissa. Vaalipaneelitilaisuus striimataan lisäksi verkkoon (Kajaanin kaupungin YouTube -kanavalle), mikä tarjoaa ehdokkaille ja äänestäjille koronaturvallisen, paikkariippumattoman tavan osallistua.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla osoitteeseen marketta.moilanen(at)puolanka.net, jonka jälkeen saat osallistumislinkin sähköpostiin 10.5.2021.

Kainuussa naiset ovat aliedustettuina kuntien valtuustoissa. Koska naisen ääni yhteiskunnassa on yhtä tärkeä kuin miehen ääni, Nytkis Kainuu toimikunta järjestää vaalipaneelin, jotta äänestäjien huomio kiinnittyisi enemmän monipuolisiin ja päteviin sekä nuoriin ja kokeneisiin naisehdokkaisiin. Äänestä sinäkin naista.

Ovet tilaisuuteen avataan klo 17.30. Valtuustosaliin voidaan ottaa panelistit ja järjestäjät, yhteensä enintään 20 henkilöä. Tarjoamme paikallaolijoille makoisat pullakahvit.

Vaalipaneeliin pyydetään panelisteiksi yksi naisehdokas kustakin Kajaanissa toimivasta puolueesta niin, että puolueet nimeävät hänet kuntavaaliehdokkaiden joukosta. Muut ehdokkaat voivat osallistua keskusteluun verkon välityksellä.

Vaalipaneelin järjestää Kainuun Nytkis (Naisjärjestöt yhteistyössä) – toimikunta. Toimikuntaan kuluu Kainuussa toimivia poliittisia ja epäpoliittisia naisjärjestöjä, yhteensä 7 tällä hetkellä. Kaikki naisjärjestöt ovat tervetulleita mukaan toimikuntaan vahvistamaan naisten vaikutusta Kainuun kehitykseen ja ajankohtaisiin asioihin.

Vuoden 2021 vetovastuu on Kainuun Nytkis toimikunnassa Kajaanin Akateemiset Naiset ry:llä, jonka puheenjohtaja Helena Aaltonen on myös Nytkis toimikunnan puheenjohtaja.

Naisjärjestöt Yhteistyössä, NYTKIS ry on Suomessa kattojärjestö, johon kuuluvat:

  • eduskuntapuolueiden naisjärjestöt
  • Naisasialiitto Unioni
  • Naisjärjestöjen Keskusliitto ja
  • Sukupuolentutkimuksen seura.

NYTKIS:in toiminnan päämäärinä ovat:

  • sukupuolten tasa-arvo
  • naisten syrjinnän lopettaminen
  • naisten ihmisoikeuksien toteutuminen.

Järjestö vaatii tasa-arvoista ja naisten oikeuksia ja mahdollisuuksia tukevaa politiikkaa. Jäsenjärjestöihin kuuluu yhteensä noin 470 000 naista.

Tuoreessa kuntaselvityksessä (https://nytkis.org/kuntavaalit/kuntaselvitys/) avataan kuntien tasa-arvotilannetta koulutusvalintojen, omaishoidon ja kuntien tasa-arvosuunnittelun osalta.

Nytkis:in kuntavaalitavoitteet 2021 (https://nytkis.org/wp-content/uploads/nytkis-kuntavaalitavoitteet_2021.pdf) korostavat vihapuheen hillitsemistä, tuen tarvetta naisvaltaisille hoiva-aloille, varhaiskasvatusta ja perusopetusta sekä sukupuolitietoisen budjetoinnin edistämistä jokaisessa kunnassa.

Lämpimästi tervetuloa naisten kuntavaalipaneeliin,

Nytkis Kainuu – naisjärjestöt yhteistyössä toimikunnan puolesta, Helena Aaltonen, pj. puh. 0449784012

Seuraa vaalipaneelia Kajaanin kaupungin YouTube-kanavalta