Hyppää sisältöön

Musiikintäyteinen Nuorten Yö järjestetään 8. joulukuuta

Musiikintäyteinen iltatapahtuma nuorille järjestetään taas parin vuoden tauon jälkeen perjantaina 8.12.2023 klo 18–22. Paikkana on Kainuun ammattiopiston oppi 4 rakennus. Nuorten Yössä esiintyy räppäreinä valtakunnallisesti tunnetut Ege Zulu ja Jambo sekä kainuulainen kaksikko CantBe ja K€STII. Lisäksi ohjelmassa on kisailuja sekä rentoa ja mukavaa yhdessä oloa.

Kajaanin nuorisovaltuusto kyseli ja selvitti esiintyjiä Nuorten Yöhön viime keväänä. Esiintyjiksi pääsi ja valikoitui sattumalta vain räppäreitä. Ege Zulu pyrkii pirteällä musiikillaan välittämään positiivista energiaa ympärilleen. Ylpeästi roihuvuorelaisen artistin monipuolinen soundimaailma yhdistää afropop ja hiphop tyylilajeja.

Jambo lukeutuu Suomen nopeimmin kasvaviin artisteihin. Musiikki on oivaltava sekoitus elektronisia soundeja ja kehoa liikuttavaa R&B:tä sekä luovasti sanoitettua räppiä.  Kainuulaisen kaksikon CantBe:n ja K€STII:n sanoitukset kertovat tarinoita tunteista ja elämästä. CantBe:n mukaan hänen biiseissään ”välillä hypätään suoraan altaan syvään päätyyn ja välillä matalaan päätyyn pää edellä.”

Nuorten Yö on tarkoitettu 7. luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille. Sisäänpääsy on maksuton. Tapahtuma on päihteetön ja kaikki sisääntulijat puhallutetaan.

Tapahtuman järjestää Kajaanin kaupungin nuorisovaltuusto ja nuorisopalvelut yhteistyössä Kainuun ammattiopiston turvallisuusalan kanssa. Mukana menossa ovat myös Kajaanin seurakunnan kgs-nuoret ja Saapas. Tapahtumaa tukevat Kajaanin kaupunki, Kajaanin lukio ja Vuokatti Go. Esitystekniikan valoineen ja taustamusiikkeineen tulee tekemään Oulaisen ohjelmapalvelut.