Hyppää sisältöön

Musiikintäyteinen Nuorten Yö -iltatapahtuma oli menestys – kokosi yhteen lähes 700 nuorta

Viime viikon perjantaina Kainuun ammattiopistolla järjestetty Nuorten yö -iltatapahtuma oli menestys tapahtuman kootessa yhteen lähes 700 nuorta.

– Kuntarajat ylittyivät ja nuoria saapui tapahtumaan bussikuljetuksella myös Sotkamosta ja Kuhmosta, Kajaanin kaupungin nuoriso-ohjaaja Nea Okkonen kertoo.

Hänen mukaansa tapahtuma sai nuorilta paljon kiitosta sekä tapahtumailtana että sen jälkeen.

– Erityisen tärkeäksi koettiin mahdollisuus tavata muita nuoria ja pitää hauskaa yhdessä. Vastaavanlaisille tapahtumille on toivottu myös jatkoa.

Tapahtuma toteutettiin nuorilta nuorille periaatteella. Nuorisovaltuuston jäsenet huolehtivat tapahtuman juonnosta, pitivät omaa pistettään tapahtuma-ajan sekä laittoivat tilat kuntoon nuorisopalvelujen kanssa ennen ja jälkeen tapahtuman. Lisäksi nuoret olivat apuna puhalluttamassa sisääntulijoita ja auttoivat narikassa.

Okkonen kertoo tapahtuman esiintyjien tempaisseen yleisön mukaansa ja positiivinen hyvä meininki jatkui läpi illan. Nuorten Yöhön valikoitui esiintymään räppäreinä valtakunnallisesti tunnetut Ege Zulu ja Jambo sekä kainuulainen kaksikko CantBe ja K€STII.

– Lisäksi ohjelmassa oli kisailuja sekä rentoa ja mukavaa yhdessä oloa.

Idea Nuorten Yö -tapahtuman toteuttamisesta nousi esille Kajaanin nuorisovaltuuston toimesta jo alkuvuonna.

– Vastaavanlainen nuorille suunnattu musiikkitapahtuma nousi myös kaupungin osallistavan budjetoinnin äänestyskohteeksi keväällä 2023. Nuoret toivoivat omaa isoa tapahtumaa pitkän tauon jälkeen, Okkonen toteaa.

Tapahtumatoive keräsikin paljon ääniä osallistuvan budjetoinnin äänestyksessä, ja äänestyksen tulos innosti nuorisovaltuustoa jatkamaan tapahtuman suunnittelua.

Nyt toteutettua tapahtumaa järjestämässä oli myös muita nuoria. Paikalla olivat KAO:n turvallisuusalan opiskelijat, kioskia pitivät Food and Service NY ja tarratatuointipistettä tapahtumassa pitivät Kajaanin seurakunnan Globaalit nuoret -ryhmä. Lisäksi Kajaanin lukion oppilaskunta tuki tapahtumaa.

Mukana menossa oli myös Kajaanin seurakunnan Saapas sekä tapahtumaa tukeneet Kajaanin kaupunki ja Vuokatti Go. Esitystekniikasta valoineen ja taustamusiikkeineen vastasi Oulaisen ohjelmapalvelut.