Hyppää sisältöön
Sininen ilmakuva kaupungista ja Kajaanin kaupungin tunnus
Kajaanin kaupunki

Markkinakatua ei järjestetä

Kajaanin kaupunki on päättänyt perua Kauppakadulle sijoittuvan Markkinakatu -tapahtuman 7.–10.7.2021.

Koronakoordinaatioryhmä totesi 29.6.2021 kokouksessaan, että Kajaanin kaupunki on edelleen kiihtymisvaiheessa. Koronan ilmaantuvuus Kainuussa on maan korkein. Koordinaatioryhmän ohjeiden mukaisesti Kajaaniin suuntautuvaa matkailua ei suositella, mikäli siihen liittyy matkaseurueen ulkopuolisia kontakteja. Suositukset ovat voimassa 6.7.2021 saakka.

”Markkinakadulle olisi tulossa myyjiä ympäri Suomea. Vaikka noudatamme tarkasti viranomaisten ohjeita, on lähikontaktien välttämisen valvonta markkinakadulla mahdotonta tapahtuman luonteen vuoksi. Valitettavasti joudumme perumaan tapahtuman myös tämän kesän osalta”, sanoo kaupunginjohtaja Jari Tolonen. ”Suuntaamme katseemme kuitenkin jo tulevaisuuteen. Kun koronatilanne helpottaa, niin ehkäpä voimme järjestää esimerkiksi kekrimarkkinat tai jotain muuta tapahtumaa”, jatkaa Jari Tolonen.

Kajaanin Runoviikko järjestetään

Kajaanin Runoviikko toteutetaan 7.–11.7.2021. Runoviikon tilaisuuksiin on myyty lippuja vain puolet normaalista ja yleisön istumajärjestys on suunniteltu siten, että lähikontaktit vältetään. Runoviikon ohjelmien perinteinen esityspaikka on kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsä.

”Runoviikolle on tehty tiukat turvaohjeet viranomaisten linjauksiin pohjautuen. Seuraamme tarkoin jokaisen tapahtuman sujumista terveysturvallisesti. Tilaisuuksiin on suotava tulla vain täysin terveenä ja suosittelemme maskin käyttöä esityksiin tuleville”, sanoo vs. sivistysjohtaja Päivi Rissanen.

Lisätietoja markkinakadusta Satu Pyykkönen tapahtumasihteeri, p 044 7100 058, satu.pyykkonen@kajaani.fi.
Lisätietoja Runoviikosta Tuula Tikkanen, tapahtumapäällikkö, p 044 7100 922, tuula.tikkanen@kajaani.fi