Hyppää sisältöön
Linnanrauniot ja Kajaanin kaupungin tunnus

Lisää lumovoimaa Kajaaniin

Kajaanin kehittämisen tulevat painopisteet ovat Vimpelinlaakson kampusalueen vetovoiman lisääminen ja kulttuurin nostaminen entistä keskeisemmin elinvoiman edistäjäksi, totesi kaupunginhallitus seminaarissaan.

Kajaani kehittää Vimpelinlaakson kampusaluetta kolme vuotta kestävässä kehittämishankkeessa. Kampusalueelle haetaan yrityksiä ja muita toimijoita, joiden sijoittuminen alueelle voi avata hedelmällisiä opiskelun ja työn yhdistäviä ratkaisuja. Uusia koulutusmahdollisuuksia selvitetään. Kampuksen viihtyisyyttä ja vetovoimaa lisätään kohentamalla alueen ilmettä.

Tänä vuonna käynnistyneessä GameCity Kajaani -projektissa vahvistetaan pelialan veto- ja pitovoimaa. Tavoitteena on tukea uusien pelialan yritysten syntymistä Kajaaniin.

Kajaania halutaan tuoda entistä enemmän esille kulttuurikaupunkina sekä vahvistaa kaupungin ja eri kulttuuritoimijoiden yhteistyötä.

”Vimpelinlaakson kampusalue ja Kajaanin monipuolinen kulttuurielämä muodostavat tärkeän osan kaupungin veto- ja lumovoimaa. Niitä kehittämällä Kajaanin houkuttelevuus opiskelijoiden ja eri alojen osaajien silmissä kasvaa”, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatva.

Lisätietoja Teuvo Hatva kaupunginhallituksen puheenjohtaja, p. 044 421 4070, teuvo.hatva@kajaani.fi

Aihealueet