Hyppää sisältöön
Ihmisiä Linnanvirran puistofestivaalissa
Kuva: Pekka Agarth, Linnanvirran puistofestivaali

Linnanvirta virittäytyy jo kahdeksansiin puistojuhliin 11.-13.8.2023

Kajaanin rauniolinnaa ympäröivässä jokipuistossa vuosittain järjestettävä Linnanvirta-kaupunkifestivaali huipentaa Kajaanin kesän. Vuoden 2023 Linnanvirta järjestetään 11.-13.8.2023

Satojen paikallistoimijoiden, kymmenien esiintyjien ja talkoolaisten yhteisponnistus on muodostunut Kajaanin loppukesän ehdottomaksi kohokohdaksi. Historiaa ja hipsteritunnelmaa ennakkoluulottomasti yhdistelevä ohjelmakokonaisuus tarjoaa yllätyksiä kaikille aisteille kaupunkiluonnon keskellä.

Linnanvirta tarjoaa jälleen elämyksellisiä ja tapahtumien täyteisiä päiviä monipuolisen taiteen, yhdessäolon ja paikallisten ruokayrittäjien Food Festivalin tarjoaman hyvän ruuan merkeissä.

Tulevana kesänä ohjelmistossa kuullaan muun muassa MPK Pohjois-Suomen maanpuolustussoittokunnan konsertti, ja Kainuun Sanomien suosittu luontoilta palaa Linnanpihalle. Linnanvirran lauantaipäivä rakennetaan perinteisesti lapsiperheille. Jokipuistoon levittäytyy monenlaisen tekemisen ja kokemisen kirjo.

Viikonlopun tapahtumiin kytketään myös Kainuun prikaatin valapäivän tapahtumat kaupungilla.

Linnanvirran ohjelma julkaistaan kevään ja kesän aikana tapahtuman verkkosivuilla sekä Kajaanin kaupungin kanavissa. Juhlan rakentumista ja itse juhlahetkeä voi seurata myös tapahtuman Facebook- ja Instagram-tileiltä.

Tapahtuman järjestäjänä toimii Kajaanin kaupunki yhteistyössä Metsähallituksen Luontopalveluiden, Kainuun Sanomien, Puolustusvoimien, Rajavartioston sekä kymmenien muiden yhteisöjen, yritysten ja yhteistyötahojen kanssa. Tuotannosta vastaa Vaara-kollektiivi.

 

Lisätietoa:

Roosa Yrjölä, tapahtumatuottaja, p. 040 146 8274

Satu Pyykkönen, tapahtumatuottaja, p. 044 710 0058