Hyppää sisältöön

Lentoliikenne Kajaanissa käynnistyy 24.5.2021

Traficom tiedote 20.04.2021 13:00

Lentoliikenne Kajaanissa käynnistyy 24.5.2021 – jatkossa Kajaani-Helsinki väliä lentää tanskalainen Danish Air Transport

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom kilpailutti alkuvuodesta säännölliset reittilennot viiteen maakuntakeskukseen: Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin ja Kokkolaan. Lennot pääsevät alkamaan toukokuussa.

Traficom kilpailutti säännölliset reittilennot Helsingistä Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemin ja Kokkolan lentokentille alkuvuodesta. Neuvotteluissa lento-operaattoreiden kanssa sovittiin seuraavat aloitusajankohdat lentoliikenteelle viiteen maakuntakeskukseen:

Joensuu – Helsinki: 10.5. operaattorina Amapola AB
Jyväskylä – Helsinki: 17.5 operaattorina NyxAir OÜ
Kajaani – Helsinki: 24.5.2021 operaattorina DAT LT, UAB
Kemi – Kokkola – Helsinki -kolmiolento: 10.5. operaattorina NyxAir OÜ

Traficom oikaisi 14.4.2021 aiempaa päätöstä Kajaanin reitin osalta ja aloitti pikaisesti neuvottelut tarjouskilpailussa toiseksi tulleen operaattorin kanssa. Kaikki yhtiöt täyttävät tällä hetkellä tarjouspyynnössä ja palveluvelvoitteessa vaaditut vaatimukset, joten sopimukset on saatu tehtyä. Lippuja on tulossa myyntiin eri kanaviin, mutta ainakin alussa varmin tapa hankkia lippu on käyttää operaattorin omia nettisivuja.

Aihealueet