Hyppää sisältöön
Taitaja9-kilpailussa oli yhteensä 36 joukkuetta ympäri Suomea

Lehtikankaan koulu pärjäsi erinomaisesti Taitaja9-kilpailussa – aluekilpailuista Pohjois-Suomen mestaruus!

Kajaanin Lehtikankaan koulun joukkueen kilpailijat Tilda, Noora ja Tatu osallistuivat Taitaja9 paikalliskilpailuihin joulukuussa 2022. Kilpailutehtävät suoritettiin verkossa. Tähän vaiheeseen osallistui yhteensä 828 joukkuetta ympäri Pohjois-Suomea. Karsinta oli kova, koska vain 25 parasta joukkuetta pääsi aluekilpailuihin Ouluun. Kajaanin joukkue oli ylivoimainen Oulun aluekilpailussa. Kajaanilaiset voittivat kaikki erät ja näin joukkue saavutti Pohjois-Suomen mestaruuden!

Lehtikankaan joukkue jatkoi kisailua Espoossa 10. toukokuuta pidettyyn semifinaaliin saakka. Semifinaalissa kilpaili yhteensä 36 joukkuetta ympäri Suomea ja kajaanilaiset sijoittuivat hienosti 16 parhaan joukkoon. Joukkue on tyytyväinen suoritukseensa. Finaaliin jatkoi yhteensä 6 nopeinta joukkuetta ja voiton saavutti Joensuun lyseon koulu.

Taitaja9 on yläkoululaisten kädentaitokilpailu

Luovuutta ja näppäryyttä vaativa Taitaja9 on hyväntuulinen sekä toiminnallinen kädentaitokilpailu 7.–9.-luokkalaisille. Kolmen hengen joukkueessa saa olla eri luokkien ja luokka-asteiden oppilaita, mutta joukkueen jäsenten tulee olla samasta koulusta ja luokilta 7–9.

Kilpailussa nostetaan esille hauskasti ja kätevästi ammatillisen koulutuksen eri alojen tuntemusta. Kilpailutehtäviä on eri opintoaloilta ja ne tarjoavat osallistujille mahdollisuuden tutustua eri ammatteihin ja koulutuksiin.

Taitaja9-kilpailu koostuu kolmesta vaiheesta: paikalliskilpailut, aluekilpailut ja finaali. (www.taitaja2023.fi)