Hyppää sisältöön
Kajaanin talvireitit 2021-2022 kartalla

Lainamaastopyörällä huolletuille talvireiteille Kajaanissa

Kajaanin kaupunki on hankkinut retkeily- ja maastopyöräilyn Leader-hankkeen yhteydessä viisi kappaletta eri kokoisia maastopyöriä, jotka on lainattavissa Kaukaveden vesiliikuntakeskuksesta. Pyörät ovat maastopyöräilykoulutusta järjestävien seurojen koulutuskäytössä, ja muuna aikana vapaasti lainattavissa Timmi-tilavarausjärjestelmän kautta. Lainapyörien avulla maastopyöräilyyn on helppo päästä tutustumaan. Pyörien varaus edellyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksilla, ja varatun pyörän nouto ja palautus tapahtuu Kaukavedestä infopisteen aukioloaikoina.

Torstaina 16.12.2021 avataan käyttöön myös moottorikelkalla kunnostetut talviretkeilyreitit. 21 km pitkä reitti kulkee Vimpelinvaaralla sekä Huuhkajanvaaran kautta Pirunvaaralle ja Ämmänpuronpuistoon. Reittiä huolletaan viikoittain. Reitillä voi liikkua pyörällä ja kahdella tai neljällä jalalla sekä hiihtäen, mutta upottavalla välineellä reitillä kulkeminen on kielletty. Talven aikana myös Pöllyvaaran retkeilyreittiä kunnostetaan ajoittain moottorikelkalla mikäli runsaat lumisateet kaventavat polkua liiaksi. Myös useimmilla kyläyhdistysten ylläpitämillä retkeily- ja luontopoluilla riittää liikkujia läpi talven ja useiden asuinalueiden ympäristöstä löytyy koiranulkoiluttajien auki pitämiä metsäpolkuja.

Retkeilyn ja maastopyöräilyn suosio on noussut ilahduttavasti viime vuosina. Jotta reiteillä liikkuminen on kaikille mukava kokemus, on hyvä muistaa retkeilyetiketti. Ohitetaan rauhallisesti, nopeampi väistää, alamäkeen liikkuva väistää ylämäkeen kulkevaa vastaantulijaa ja retkelle viety roska tuodaan myös tullessa pois. Maastopyöräily on sallittu Kajaanissa myös Vimpelinvaaran kilpaladuilla silloin, kun latupohja ei upota. Lisäksi sekä Kätönlahdessa että Lohtajalla on merkittyjä latuosuuksia, joiden reunassa kävely on sallittu. Perinteisen latu-uralla käveleminen on kaikkialla kiellettyä.

Linkki Talvireitit retkikartta.fi sivustolle

Lisätietoja Jari Rajala liikuntapalveluvastaava, Kajaanin kaupunki jari.rajala@kajaani.fi, p. +358 44 421 4108.