Hyppää sisältöön
Kajaanin kaupunginteatteri Zorro
Kuva: Minna Hyvönen

KULTTUURISTA LUMOVOIMAA

Kajaanista löytyy paljon omaleimaista, juurevaa kulttuuria: esittävää taidetta, sanataidetta, musiikkia, katutaidetta, kuvataidetta, arkkitehtuuria, ruokakulttuuria, kulttuurihistoriaa ja tapahtumia. Kajaanissa sijaitsee maailman pohjoisin kivilinna, maailman ainoa toimiva tervakanava, Suomen suurin sanataiteen tapahtuma Runoviikko ja kansallisrunoilija Eino Leinon perinnetalo. Kajaanin kulttuuritoiminta on aktiivista ja sitä tuottavat kaupungin lisäksi monet järjestöt, yhdistykset ja taiteen vapaan kentän ammattilaiset. Kulttuuri on myös nostettu esille Kajaanin uudessa kaupunkistrategiassa.

Tänä vuonna Kajaanin kaupunki ja kulttuurialan toimijat yhdessä sekä elinkeinoelämän kanssa tiivistävät yhteistyötä. Tavoitteena on lisätä kulttuurin merkitystä kaupungin vetovoimatekijänä ja löytää uusia yhteistyömahdollisuuksia. Vuoden aikana muodostetaan yhteinen Kajaanin kulttuurin tarina ja lisätään puhetta kulttuurista.

”Vireä, omaleimainen kulttuurielämä on houkutellut Kajaaniin useiden kulttuurialalla työskentelevien lisäksi myös muita osaajia. Tiedetään, että kulttuurielämä on yksi keskeisistä pito- ja vetovoimatekijöistä ja Kajaanissa me voimme tarjonnan osalta jo paukutella henkseleitä. Nyt haluamme löytää vielä yhteisen tavan kertoa Kajaanista kulttuurikaupunkina ja lisätä tunnettuutta”, kertoo Risto Hämäläinen, Kajaanin kehitysjohtaja. ”Kulttuuritarjonta on asukkaiden lisäksi tärkeä osa Kajaanin tarjontaa kotimaisille ja kansainvälisille matkailijoille”, hän jatkaa.

”Kaupunki on panostanut kulttuuripalveluihin, viime aikoina muun muassa teatterirakennuksiin on investoitu. Kulttuuripalveluiden lisäksi Kajaanissa on funkkiskeskusta ja kaupungista löytyy julkista taidetta moneen makuun – kaikki vielä kävelyetäisyydellä. Kulttuuri on läsnä kaupunkilaisten jokapäiväisessä elämässä, siitä puhutaan ja ollaan ylpeitä. Nyt haluamme tuoda tämän kokemuksen entistä suuremmaksi vetovoimatekijäksi”, pohtii Minna Saastamoinen, kaupungin kulttuuri – ja tapahtumapäällikkö.

”Tervehdimme vapaalla kentällä ilolla, että Kajaanissa on ymmärretty kulttuurin väistämättömät ja vahvat yhteydet elinvoimapolitiikkaan. Hienoa, että lähdemme nyt kehittämään yhdessä tulevaisuuden rakennusaineiksi sitä kajaanilaisen sielun voimaa, joka tässä kaupungissa porisee.”, kommentoi Vaara-kollektiivin Veikko Leinonen.

Kajaanin kulttuurintekijät järjestävät vuoden aikana kaupunkilaisille suunnattuja avoimia tilaisuuksia, joista tiedotetaan erikseen.

Lisätietoja

Risto Hämäläinen
Kehitysjohtaja
p. 044 710 0217

Minna Saastamoinen
Kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö
p. 044 710 0922

Veikko Leinonen
Tuottaja
Vaara-kollektiivi
p. 050 570 6577