Hyppää sisältöön
Koronatiedote

Koronatartuntojen määrä Kainuussa kasvaa – Kajaanin kaupunki tekee tiivistä yhteistyötä Kainuun soten kanssa ja muutoksiin reagoidaan nopeasti

Kainuun koronakoordinaatioryhmä totesi 17.8. Kainuun olevan yhä koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa. Kainuussa viruksen ilmaantuvuus on nyt 158,3 (per 100 000 as / 14 vrk). Tällä hetkellä enemmistö koronatartunnoista todetaan pääosin nuorilla sekä nuorilla aikuisilla tai ulkomailta Kainuuseen muuttaneilla. Syyslukukauden alettua kouluissa ja päiväkodeissa on ollut useita korona-altistumisia ja karanteeneja on määrätty monille henkilöille.

Kajaanin kaupunki tekee päivittäin tiivistä käytännön tason yhteistyötä Kainuun soten kanssa. Muuttuneisiin tilanteisiin reagoidaan hyvin nopeasti. Kaupungin eri palveluyksiköissä on valmistauduttu toiminaan koronan kiihtymisvaiheessa ja palvelut tuotetaan kiihtymisvaiheen ohjeita noudattaen.

”Kajaanin kaupunki on yhteydessä soten kanssa päivittäin ja töitä tehdään tarvittaessa kaikkina vuorokauden aikoina. Yhteiskunnan toiminnan kannalta on keskeistä saada rokotekattavuus nousemaan tavoitellulle tasolle myös nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa”, sanoo kaupunginjohtaja Jari Tolonen.

”Kouluilla on todella nopea reagointivalmius altistumistilanteissa ja toiminta pyritään järjestämään siten, että oppilasryhmät eivät sekoitu päivän aikana. Esimerkiksi ruokailut toteutetaan korona-ajan erityisohjeita noudattaen. Perusopetusta ei olla siirtämässä etäopetukseen muuten kuin altistumistilanteissa yksittäisiä oppilaita tai ryhmiä”, jatkaa vs. sivistysjohtaja Päivi Rissanen.

Koronarokotukset käynnistyvät kouluilla ensi viikolla

Kainuun sote aloittaa 12 vuotta täyttäneiden koronarokotukset Kajaanin kouluilla ensi viikolla. Rokotuspäivämäärät on ilmoitettu kouluterveydenhuollon toimesta Wilman välityksellä. Koulu ohjeistaa oppilaita rokotuksessa käymisestä päivän aikana.

Koronainfosivustot

Lisätietoja