Hyppää sisältöön
Sininen ilmakuva kaupungista ja Kajaanin kaupungin tunnus
Kajaanin kaupunki

Kokoontumisrajoitukset voimaan Kainuussa – vaikutukset Kajaanin kaupungin toimintaan

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on asettanut Kainuun maakunnan aluetta koskevan kokoontumisrajoituksen. Tartuntatautilain 58 §:n mukaisesti kielletään kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin sisätiloissa osallistuu yli 20 henkilöä tai ulkotiloissa yli 50 henkilöä. Määräys astui voimaan sunnuntaina 9.1.2022 ja on voimassa 6.2.2022 saakka.

Etätyösuositus ja kokouskäytännöt

Kajaanin kaupunki työnantajana on suosittanut henkilöstölleen vähentämään fyysisiä lähikontakteja työpaikoilla ja siirtymään mahdollisuuksien mukaan etätyöhön, järjestämään kokoukset etäkokouksina, noudattamaan välttämättömissä läsnäolokokouksissa tehostettuja terveysturvallisuuskäytäntöjä: tilajärjestelyt, kasvomaski, turvavälit, käsihygienia, hyvä ilmanvaihto ja suosittanut kaikilla työpaikoilla henkilöstöä käyttämään lähikontakteissa kasvomaskia sekä huolehtimaan terveysturvallisesta toiminnasta.

Sivistystoimi

Perusopetus

Kouluissa jatketaan asetettuja varotoimia ja toimitaan terveysturvallisesti. Kouluissa 3. luokkalaiset ja sitä vanhemmat oppilaat käyttävät maskeja viranomaisten vahvan suosituksen mukaisesti. Henkilökunta käyttää kasvomaskeja työnantajan ohjeiden mukaisesti.

Lisätietoja Päivi Rissanen, perusopetuksen tulosalueen johtaja paivi.rissanen@kajaani.fi, p. 044 7100 611.

Varhaiskasvatus

Henkilökunta käyttää kasvomaskeja työnantajan ohjeiden mukaisesti. Lapset vastaanotetaan ja luovutetaan huoltajalle päiväkodin ovella tai ulkona ajankohdasta riippuen maskeja käyttäen. Henkilökunnan ulkopuolisten henkilöiden oleskelu sisätiloissa minimoidaan. Päiväkotiin tullaan ainoastaan terveenä ja päivän aikana huolehditaan hyvästä käsihygieniasta.

Lisätietoja Sirpa Kemppainen, varhaiskasvatuksen tulosalueen johtaja, p. 044 710 1720 sirpa.i.kemppainen@kajaani.fi

Nuorisopalvelut

Tilakohtaiset suunnitelmat terveysturvallisesta toiminnasta on laadittu. Ei rajoituksia, mutta osallistujamääriä voidaan rajata tilakohtaisesti ja muutoksia käyttöaikoihin voidaan tehdä. Nuorisopalvelut haluaa tarjota turvallista toimintaa lapsille ja nuorille monipuolistamalla toimintatapoja. Kätön nuorisotila on suljettuna tammikuun ajan.

Kulttuuri

Kajaani Dance Festival: tilaisuudet perutaan, koreografiakatselmus järjestetään etänä. Ulkopuoliset konsertit ja kiertueet on peruttu tai siirretty 6.2.2022 saakka. Omat konsertit siirretään. Koronapassi ei ole käytössä.

Teatteri

Teatteri ottaa koronapassin käyttöön, ei rajoiteta katsojien määrää. Näytöksiä joudutaan osittain perumaan sairastapausten vuoksi (flunssa). Maskit ovat käytössä kaikilla muilla paitsi esiintyjillä.

Kirjasto

Kirjastossa ei ole rajoituksia, asiointi terveysturvallisesti, vain pienimuotoisia tilaisuuksia.

Kainuun Museo

Kainuun museo on suljettu remontin vuoksi.

Kajaanin taidemuseo

Taidemuseolla ei ole rajoituksia, asiointi terveysturvallisesti. 6.2.2022 mennessä ei ole yleisötilaisuuksia. Kävijöiden kokonaismäärää voidaan rajata tilojen käytöstä 10.1.2022 tehdyn suunnitelman mukaisesti.

Kansalaisopisto ja musiikkiopisto

Musiikkiopistossa järjestetään aikuisten opetus etänä 16.1.2022 saakka. Kansalaisopiston kevätlukukauden aloitusta on siirretty viikolla eli opetus alkaa 17.1.2022. Kansalaisopistossa ei anneta etäopetusta, paitsi ennalta suunnitelluilla verkkokursseilla. Kansalaisopiston luennot siirtyvät tai pidetään etänä. Musiikkiopiston oppilaskonsertit mahdollisesti koronapassin avulla. Muutoin ei rajoituksia, toimitaan terveysturvallisesti.

Lisätietoja Lucina Hänninen, sivistysjohtaja,  lucina.hanninen@kajaani.fi p. 044 7100 235.

Tekninen toimi

Kajaanin kaupungin liikuntapaikat

  • Liikuntapaikat auki normaalisti.
  • Otteluissa ja kilpailuissa seurat saavat päättää ottavatko koronapassin käyttöön. Ilman korona- passia pelit ja kilpailut järjestetään ilman yleisöä.
  • Mahdollistetaan kuntalaisten liikunta terveysturvallisesti.
  • Ryhmätoiminnot jatkuvat toistaiseksi.

Lisätiedot Aleksi Nyström aleksi.nystrom@kajaani.fi, p. 044 421 4378.

Koronasivustot