Hyppää sisältöön
Palava kekripukki joessa
Kuva: Petra Karvonen

Kekritapahtumia pyhäinpäivänä Kajaanissa

Kaupunkilaisten rakastamaa Kekrijuhlaa vietetään jälleen perinteisesti pyhäinpäivänä lauantaina 4.11.2023 keskustan ja Rantapuiston alueella.

Kekrimarkkinat klo 12.00–20.00

Kajaanin kaupunki järjestää kekrijuhlan yhteyteen kekrimarkkinat. Markkinat sijoittuvat Rantapuiston alueelle ja ne ovat Kajaanin markkinakadun kaltainen syystapahtuma.

Markkinoille on ilmoittautunut jo 25 myyjää, ja tarjolla on monenlaisia tuotteita. Tule maistamaan mukavia makuja ja markkinoilta voi lähteä mukaan myös kotiin vietävää, kenties jo tulevia jouluostoksia.

Myyntipaikkavarauksia markkinoille voivat tehdä yritykset, yhteisöt ja järjestöt sekä yksityiset henkilöt perjantaihin 3.11.2023 klo 15.00 asti. Myyntipaikat ovat maksuttomia.

Myyntipaikkavaraukset:

Tapahtumatuottaja Satu Pyykkönen
p. 044 7100 058
satu.pyykkonen@kajaani.fi

Lisätietoja: www.kajaani.fi/kulttuuri-ja-liikunta/tapahtumat

Kekrijuhla klo 18.00–19.00

Rauniolinna ja Rantapuiston ympäristö herää eloon perinteisen Kekrijuhlan merkeissä. Kekrijuhla huipentuu pukin polttoon Kajaaninjoella noin klo 18.15. Kulttuuriosuuskunta G-voiman järjestämässä Kekrijuhlassa tämän vuoden teemana on ”Valon polku”.

Kainuun Rattoriporukan rakentamaa kekripukkia on mahdollista käydä ihastelemassa Rantapuistossa jo ennakkoon. Rukiin, kauran, vehnän ja ohran oljista kasatun pukin säkäkorkeus on 2,8 metriä ja sarven huippu yltää 3,6 metrin korkeuteen. Pituutta pukilla on 4,6 metriä ja painoa noin 500 kiloa.

Taidekatu Toivo Kauppakadulla

Taidekatu Toivo tarjoaa Kauppakadulla 70 metriä taidetta Osuuskauppa Maakunnan entisten liiketilojen ikkunoihin. Taiteilijat ovat tavattavissa liiketilojen sisällä Taitelijoiden Tuvassa sekä Raatihuoneentorilla 4.11. klo 16.30 alkaen.

Kekrin jatkoja kaupungissa

Rantapuiston läheisyydessä Kartanohotelli Karolineburgissa on avoinna Glögibaari. Lyhdyt johdattavat kartanolle kekrimarkkinoiden lomassa sekä ennen kekrijuhlaa ja pukinpolttoa.

Kekrin juhlintaa voi jatkaa mukavasti Hotel Kajanuksessa järjestettävien Kekrikinkereiden merkeissä. Kinkereillä esiintyy Pekka Tiilikainen & The Beatmakers klo 21 alkaen. Kekrijatkot järjestetään myös paikallisessa Bar Narniassa klo 19:30 alkaen. Esiintyjinä Superlon TMS ja DJ Dick Cocker. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Kaukametsän kulttuurikahvila 31.10.

Musiikkiopiston aula muuttuu tiistai-iltana 31.10 klo 17-19 Kulttuurikahvilaksi, jonne voi tulla viettämään pimenevää syysiltaa ja nauttimaan Kekriviikon tunnelmasta! Kahvikupposten äärellä voi nauttia Kainuun musiikkiopiston oppilaiden musiikkiesityksistä sekä Ballet Kaukametsän tanssiesityksestä.

Kaukametsän kulttuurikahvilan järjestelyistä vastaavat Kaukametsän kulttuuripalvelut, Kainuun musiikkiopisto ja Kaukametsän opisto.

Kajaanin kaupunki muistuttaa turvaohjeiden ja turvallisuuden noudattamisesta

Kaupunki muistuttaa tapahtumien turvallisuuden toteutumisesta. Huomioidaan suuren yleisömäärän aikana maltillinen liikkuminen alueella sekä myyntikojulla jonotustilanteessa turvallisuuden toteutuminen. Toimitaan yhdessä vastuullisesti sekä tullaan paikalle vain terveenä.

Säävaraus ja muutokset ovat mahdollisia. Seuraa ilmoittelua.

Lisätietoa tapahtumista: www.tapahtumienkainuu.fi