Hyppää sisältöön
Kainuun ammattiopiston Seppälän vertikaalipuutarha

Kaupunkistrategia 2023–2026: Resurssiviisas luontokaupunki tiimi tutustui Seppälässä aurinkovoimalaan ja vertikaalipuutarhaan

”Käytämme resurssejamme harkitusti, hyvinvointia, kestävää kehitystä ja vihreää siirtymää edistävästi.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 28.3.2022 Kajaanin kaupunkistrategian 2023–2026. Kajaanin kaupunki suuntaa tulevaisuuteen kolmella teemalla: Elinvoima ja osaaminen Menestyvä kaupunki, Lapset ja nuoret Lasten ja nuorten kaupunki ja Kestävä kehitys Resurssiviisas luontokaupunki. Kaupunkistrategian toimenpiteitä toteuttamaan on perustettu teemojen mukaiset strategiset tiimit.

Tiimi tutustui tällä kertaa aurinkovoimalaan, vertikaalipuutarhaan ja itäsuomen karjan geenipankkiin

Tiimi jatkoi tiedon keräämistään erilaisista kokonaisuuksista. Aiemmin olemme jo tutustuneet sähkön hinnan muodostukseen sekä jätehuoltoon ja kierrätykseen. Nyt oli vuorossa tutustuminen Kainuun ammattiopiston Seppälän luonnonvara-alan toimipisteen aurinkovoimalaan ja vertikaalipuutarhaan. Piipahdimme myös navetassa katsomassa itäsuomenkarjan kyyttöjä. Pääsimme käsiksi jo konkreettisiin toimiinkin, kun teimme katsausta talousarvion tavoitteisiin, summaa vierailua tiimin vetäjä tekninen johtaja Jussi Heikkinen.

Tiimi tutustui Seppälään koulutuspäällikkö Renne Sänisalmen asiantuntevalla ja innostuneella opastuksella. Kainuun ammattiopiston Seppälän kampuksen uudenaikaisella teknologialla varustettu vertikaalipuutarha, toiselta nimeltään monikerrosviljelmä tarjoaa oppilaille alan uusinta viljely- ja teknologia tietoa.

Monikerrosviljelmä on uusi, vähähiilinen ja tehokas tuotantotapa. Pitkälle automatisoitu monikerrosviljelmä lämpenee led-valoilla, kerää talteen energiaa ja säästää kasteluvettä. Oppilaat ovat olleet mukana Vertikaalipuutarhan rakentamisessa ja toiminnassa. Lisäksi meillä on hyvä opetusyhteistyö paikallisten puutarhayritysten ja Luken tutkimuksen kanssa, kertoo koulutuspäällikkö Renne Sänisalmi.

Miljoona roskapussia haaste – kerätään roskia yhdessä 22.5.2023 klo 10.15

Kestävä kehitys tiimi kantaa kortensa kekoon miljoona roskapussia kampanjan osalta. Tiimi haastaa muut strategiset tiimit mukaan.

​​

Linkki Miljoona roskapussia verkkosivulle