Hyppää sisältöön

Kaukametsän kongressi- ja kulttuurikeskuksen ravintolapalveluiden tuottaja vaihtuu 1.8.2023

Kajaanin kaupunki kilpailutti kevään 2023 aikana Kaukametsän kongressi- ja kulttuurikeskuksen ravintolapalvelut. Kilpailutuksen tuloksena ravintolapalveluiden toteuttajaksi valittiin Peerâ Hotels & Cottages, joka on vastannut Kaukametsän alueella sijaitsevan hotelli Kajanuksen toiminnasta vuoden 2023 alusta lähtien.

Viime vuosina Kaukametsän ravintolapalveluita on tuottanut Kajaanin Mamselli-liikelaitos, joka jatkaa palvelutuotantoa vielä Kajaanin Runoviikko –tapahtuman ajan.

– Kaukametsän kannalta on hienoa, että uusi palveluntuottaja löytyi naapurista. Teemme Hotelli Kajanuksen kanssa tiivistä yhteistyötä jo nyt majoituspalveluiden ja kokousmarkkinoinnin osalta. Ravintolapalveluiden siirtyminen Peerâ-ketjulle avaa mahdollisuuksia tiivistää yhteistyötä entisestään, Kaukametsän kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö Minna Saastamoinen kertoo.

Kajaanin Mamselli-liikelaitoksen johtaja Tuija Vuorinen on myös tyytyväinen uuden toimijan löytymisestä.

– Kajaanin Mamselli haluaa tehdä omalta osaltaan kaikki, että palveluntuottajan muutos sujuisi mutkattomasti ja että asiakkaat saisivat hyvää palvelua ja laadukkaita tuotteita myös jatkossa. Omasta palvelutuotannosta luopuminen on osa Kajaanin kaupungin omistajapoliittisen ohjelman mukaisia toimia.

Peerâ Hotels & Cottages ketju on suomalainen perheyritys, jonka seitsemästä majoituskohteesta kaksi on Kajaanissa. Ketjun omistaman Hotel Kajanuksen hotellinjohtaja Ollis Leppänen kertoo, että Kaukametsän ravintolapalveluiden tuottaminen on luontevaa yksiköiden toimiessa lähellä toisiaan.

– Olemme koko tiimillä innoissamme ja valmiita palvelemaan Kaukametsän kokous- ja konserttiasiakkaita elokuusta alkaen, Leppänen toteaa.

Ravintolatoiminnan laajentuessa Hotel Kajanus on avannut haun ravintolapäällikön tehtävään sekä tarjoilijoiden työtehtäviin.

Lisätiedot:

  • Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsä, kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö Minna Saastamoinen p. 044 710 0922
  • Hotel Kajanus, hotellinjohtaja Ollis Leppänen p. 044 352 3479
  • Mamselli-liikelaitos, johtaja Tuija Vuorinen p. 044 710 0241