Hyppää sisältöön
Runokiven paljastus Runoviikon yhteydessä.

Kaukametsä hakee uusia talkoolaisia tapahtumiin

Kaukametsän kulttuurikeskus hakee mukaan toimintaan uusia talkoolaisia. Talkoolaisia haetaan etenkin Kajaanin Runoviikolle, mutta myös muissa tapahtumissa löytyy tehtäviä vapaaehtoisille.

– Meillä on Runoviikon järjestelyissä mukana vuosittain kymmeniä talkoolaisia, mutta kaipaamme entisten tekijöiden rinnalle uusia. Olemme huomanneet myös, että meidän perustoiminnassamme on ympäri vuoden asioita, joiden tekemiseen voisimme ottaa mukaan kulttuurista kiinnostuneita vapaaehtoisia, tapahtumapäällikkö Minna Tuunainen kertoo.

Hän toteaa, että tulevana kesänä yhteistyö Kajaani Fest Liven kanssa tuo uusia tehtäviä talkoolaisille Runoviikon festaripäivässä.

– Siellä kaivataan lipunmyyjiä, rannekkeenvaihtajia, roudareita ja alueen rakentamiseen apulaisia.

Kaukametsässä järjestetään vuosittain nelisensataa tapahtumaa. Suurin osa tapahtumista on yksittäisiä konsertteja tai esityksiä. Vuosittain toistuvia isompia tapahtumia ovat Kajaani tanssii -tapahtuma helmikuun alussa ja Kajaanin Runoviikko -tapahtuma heinäkuun alussa. Lisäksi Kaukametsässä järjestetään muun muassa kulttuurikahvilailtoja ja Kaukametsän tunnelmallinen joulu -tapahtuma.

– Vapaaehtoisen ei tarvitse olla kulttuurialan ammattilainen tai tietää tapahtumatuotannosta. Riittää, että on kiinnostunut kulttuurista ja valmis käyttämään vapaa-aikaansa tapahtumien parissa. Hyvät vuorovaikutustaidot ja avoin asenne vievät jo pitkälle, tapahtumatuottaja Emilia Hyvönen toteaa.

Talkoolaisena pääsee kurkistamaan tapahtumien kulisseihin ja tehtävät ovat moninaisia. Minna Tuunaisen mukaan talkoolaiset työskentelevät tapahtumavastaavina, ovihenkilöinä, edustavat Runoviikkoa tai Kaukametsää Markkinakadulla tai messuilla, ja osallistuvat markkinointiin ja viestintään.

– Talkoolaiset voivat olla pitämässä kahviota tapahtumissa tai myydä tapahtumien oheistuotteita myyntipisteellä. Uusia tehtäviä kehitetään myös talkoolaisten ideoiden perusteella ja heidän osaamisestaan käsin, Tuunainen kertoo.

Työstään talkoolaiset eivät saa palkkaa. Talkoolaisille järjestetään koulutus tehtävään ja yhteisiä tapaamisia, joissa suunnitellaan tulevaa. Talkoolaiset saavat korvauksena työstään pääsylippuja esityksiin sekä Runoviikko- ja Kaukametsä-tuotteita.

Talkoolaistehtävistä kiinnostuneille järjestetään tapaaminen ti 2.4. klo 17.00-18.00 Kaukametsän opiston auditoriossa. Tapaamiseen voi ilmoittautua sähköpostilla osoitteeseen kaukametsa@kajaani.fi. Tapaamiseen osallistuminen ei velvoita ottamaan tehtäviä vastaan, vaan tehtäviin ilmoittaudutaan erikseen.

Uusien talkoolaisten tapaamisen jälkeen on tapaaminen Runoviikon talkoolaisille. Sinne voi jäädä myös uudet talkoolaiset, jos tehtävät tulevan kesän Runoviikolla kiinnostavat.