Hyppää sisältöön

Kansalaiskisa terveyden edistämiseksi: Terveyttä liikkuen!

Kajaanin kaupunki, Kainuun Liikunta ja Kainuun ammattiopisto (KAO) järjestävät yhteistyössä liikkumisen lisäämiseen kannustavan ”Terveyttä liikkuen” -kansalaiskisan. Kisa on suunnattu kajaanilaisille työikäisille ja siinä palkitaan suhteellisesti eniten kuntoaan kohottaneet. Idea kisan järjestämiseen on saatu ”kansalaiskisa oman terveyden kohentamiseen” -valtuustoaloitteesta.

Kysely kajaanilaisten työikäisten liikkumistottumuksista

Kisan ensimmäinen askel on huhtikuun alkupuolella toteutettava kysely kajaanilaisten työikäisten liikkumistottumuksista. Kyselyllä selvitetään muun muassa ihmisten liikuntatoiveita, kuntotasoa sekä liikkumistapoja. Kyselyyn vastaamalla on mahdollista osallistua myös arvontaan. Kyselyn kautta ilmoittaudutaan mukaan ”Terveyttä liikkuen” -kansalaiskisaan. Kyselyn vastausaika on 4.-18.4.2024.

Pääset vastaamaan kyselyyn täällä

Kansalaiskisa terveyden edistämiseksi -kuntotestaustapahtuma

Kisan toisessa vaiheessa järjestetään Kansalaiskisa terveyden edistämiseksi -kuntotestaustapahtuma 22. ja 23.4. klo 13–17 Vesiliikuntakeskus Kaukavedessä (Jokikatu 5). Kuntotestauksissa mitataan kehon kuntoindeksi. Kuntotestaustapahtumaan on myös kerätty esille kesän aikana tarjolla olevia liikkumismahdollisuuksia.  Ohjeet kuntotestaustapahtuman ajanvaraukseen löydät kyselystä. Testien jälkeen osallistujilla on mahdollisuus varata itselleen aika liikuntaneuvontaan, jota pitävät sekä Kajaanin kaupungin liikuntaneuvojat että KAO:n liikunta-alan opiskelijat.

Kesän ja syksyn aikana osallistujia kannustetaan liikkumaan ja parantamaan omaa kuntoaan osallistumalla esimerkiksi kaupungin järjestämille liikuntakursseille, osallistumalla seurojen järjestämään tarjontaan tai liikkumalla omaehtoisesti. Loppuvuodesta selviävät suhteellisesti eniten kuntoaan kohottaneet, kun uudet mittaukset järjestetään Kainuun liikunnan Korpikansa-mittauskiertueen yhteydessä. Liikkumisen kansalaiskisaan osallistuneista suhteellisesti eniten kuntoaan kohottaneet palkitaan.

Tämän kokonaisuuden lisäksi toteutetaan kaikille kajaanilaisille avoin liikuntakisa, jossa kerätään liikuntaminuutteja ja asuinalueet kisailevat keskenään. Liikuntakisa toteutetaan erillisellä sovelluksella. Tästä tulee lisätietoa myöhemmin.

Lisätietoja:

Kokonaisuus:
Jari Rajala
va. liikuntapalvelupäällikkö
p. 044 421 4108
jari.rajala@kajaani.fi

Kuntotestit:
Matias Ronkainen
asiantuntija, Kainuun Liikunta
p. 044 532 5924
matias.ronkainen@kainuunliikunta.fi