Hyppää sisältöön
KAMKin joululahjoitus 2021 KAKSin nuorisopsykiatrian osastolle

KAMKin joululahjoitus KAKSin nuorisopsykiatrian osastolle

Kajaanin ammattikorkeakoulu lahjoittaa joulukorttirahat, 2000 euroa, tänä vuonna KAKSin (Kainuun keskussairaalan) nuorisopsykiatrian osastolle. Osastolla tutkitaan ja hoidetaan kainuulaisia nuoria, joilla elämässään haasteita ja ongelmia.

Tuoreiden tutkimusten mukaan joka kolmas korkeakouluopiskelija kärsii ahdistuksen ja masennuksen oireista. Psyykkisiä oireita näkyy suhteessa enemmän kuin koko aikuisväestössä. Koronaepidemian ja rajoitustoimien aikana mahdollisuudet sosiaalisiin kontakteihin on vähäisiä. On erittäin tärkeää, että nuorten jaksamista tuetaan kaikin mahdollisin keinoin.

”Tällä lahjoituksella haluamme kiittää merkityksellisestä työstä nuorten tukemiseksi. On erittäin tärkeää, että nuorten jaksamista arjessa tuetaan. Nuorisopsykiatrian osaston on erittäin tärkeässä roolissa varsinkin silloin kun arki on erityisen rankkaa, toteaa rehtori Matti Sarén.

Joululahjoituksen luovutti KAMKin puolesta rehtori Matti Sarén 15.12.2021. Lahjoituksen vastaanotti osastonhoitaja Matti Parviainen.

”Tällaiset muistamiset ja lahjoitukset ovat arvokkaita nuorisopsykiatrian osastolle ja meidän potilaille. Näinä taloudellisesti tiukkoina aikoina lahjoitusten avulla voimme hankkia osaston potilaiden käyttöön sellaisia tarvikkeita ja välineitä, joita tiukan hankintakiellon vuoksi emme voi hankkia muuten kuin lahjoitusvarojen kautta. Lahjoitukset tullaan käyttämään täysimääräisesti osaston potilaiden hyväksi. Nuorisopsykiatrian osasto kiittää lämpimästi Kajaanin ammattikorkeakoulua lahjoituksesta!”

KAMKin joulukortteihin varatut rahat on jo useamman vuoden ajan osoitettu tukemaan paikallista toimintaa eri muodoissa.

KAMK ja KAKSin väki toivottaa kaikille turvallista joulunaikaa ja hyvää uutta vuotta 2022.

Lisätietoja Kajaanin ammattikorkeakoulu rehtori Matti Sarén, p. 044 7101 600, matti.saren@kamk.fi