Hyppää sisältöön

KAMK tarjoaa henkilöstölleen polkupyöräedun – panostamme arjen sujuvuuteen ja hyötyliikuntaan

Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) tarjoaa työtekijöilleen mahdollisuuden ottaa käyttöönsä työsuhdepolkupyörän huhtikuusta 2021 alkaen.

Työsuhde polkupyörällä parannetaan henkilöstön hyvinvointia ja mahdollistetaan liikkuminen myös vapaa-ajalla. KAMK tarjoaa työsuhdepolkupyöräedun myös Kajaanin ulkopuolella työskenteleville työntekijöilleen.

Polkupyöräedun ansiosta työntekijät saavat halutessaan käyttöönsä uuden pyörän pienillä kustannuksilla. Etu koskee sekä tavallisia ja sähköavusteisia polkupyöriä.

KAMKissa päätös työsuhdepolkupyörien tarjoamisesta syntyi heti, kun valtiovalta vapautti työsuhdepyörien verotuksen. ”Tämä on etu, jonka ehdottomasti halusimme tarjota etulinjassa. Tämän avulla takaamme henkilöstöllemme sujuvuutta arkeen ja tukea hyötyliikuntaa. Haluamme haastaa myös muut työnantajat mukaan tarjoamaan mahdollisuuksia kotikaupunkimme liikkeelle saamiseksi”, kommentoi rehtori Matti Sarén.

Kajaanin kaupunki tarjoaa asukkailleen erinomaiset mahdollisuudet pyörillä liikkumiseen ja KAMKin pyöräetu tukee myös kaupungin tavoitteita arkiliikunnan edistämiseksi. Kajaanin kaupunki on sitoutunut kehittämään kevyenliikenteen väyliä ja ulkoilu- ja retkeilyreittejä.

”Kaupunki haluaa lisätä kuntalaisten arkiliikuntaa parantamalla olosuhteita ja kannustamalla. Iloksemme olemme nähneet Korona-ajan tuoneen lisää käyttäjiä kevyen liikenteen väylille ja maastopyörä ja retkeilyreiteille. Ammattikorkeakoulun tekemä päätös työsuhdepolkupyörien tarjoamisesta työntekijöille on hieno avaus ja toivottavasti se herättää keskustelua arkiliikunnan merkityksestä hyvinvoinnin edistämisessä”, kertoo Kajaanin kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Aleksi Nyström.

Lisätietoja:

Matti Sarén
rehtori
Kajaanin ammattikorkeakoulu
p. 044 7101 600
matti.saren(@)kamk.fi