Hyppää sisältöön
Kajaanin ammattikorkeakoulun kampusalue

KAMK paransi hakutulostaan viime vuodesta roimasti – sosionomikoulutus suosituin hakukohde

Korkeakoulujen valtakunnallinen kevään toinen yhteishaku päättyi keskiviikkona 31.3. Kajaanin ammattikorkeakouluun (KAMK) haki 1322 ensisijaista hakijaa ja kaikkiaan hakijoita oli lähes 4060. KAMKiin hakeneiden määrä nousi viime vuodesta yli 1300 hakijalla. Viime vuonna hakijoita oli noin 2700 ja ensisijaisia hakijoita oli 741.

KAMKissa oli haussa 26 hakukohdetta viidellä eri koulutusalalla: matkailu- ja ravitsemisalalla, sosiaali- ja terveysalalla sekä liikunnan, liiketalouden ja tekniikan aloilla.

Suosituin hakukohde oli sosionomin monimuotokoulutus, joka oli KAMKissa haussa nyt ensimmäistä kertaan. Kaikkiaan koulutukseen haki 827 hakijaa ja ensisijaiseksi hakukohteekseen koulutuksen sijoitti 402.

Muita suosittuja hakukohteita olivat liikunnanohjaajakoulutus (AMK) sekä liiketalouden monimuotokoulutus, tradenomi (AMK). Tradenomi monimuotokoulutukseen hakijoita oli lähes 16 kertainen määrä. Sairaanhoitajan monimuotokoulutus Raahessa keräsi myös hyvin hakijoita. Kaikkiaan koulutukseen haki 6,9 kertainen määrä kaikkia hakijoita aloituspaikkoihin nähden ja 3,9 kertainen määrä ensisijaisia hakijoita.

Ylempi AMK -tutkinnoista parhaiten menestyivät Tiedolla johtamisen ja kehittämisen YAMK-koulutus sekä Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK -koulutus. Tiedolla johtamisen ja kehittämisen koulutukseen (Tradenomi YAMK) haki kaikkiaan lähes 13 kertainen määrä aloituspaikkoihin nähden.

Korkeakoulujen kevään toisen yhteishaun todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 31.5.2021. Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 9.7.2021. Opiskelijaksi hyväksyttyjen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua korkeakouluopiskelijaksi viimeistään 16.7.2021 klo 15 mennessä.

 

Lisätietoja:

rehtori Matti Sarén
puh. 044 7101 600
matti.saren@kamk.fi

Hakijapalvelut
hakijapalvelut@kamk.fi