Hyppää sisältöön
Puhelin kiinnitettynä auton tuulilasiin

Kajaanissa kerätään ajoratojen kuntotietoa mobiilipelillä 

Kajaanin kaupunki toteuttaa joukkoistetun ajoratojen kuntokartoituksen Crowdsorsa-mobiilipelillä: paikalliset tienkäyttäjät tienaavat rahaa poimimalla virtuaalimarjoja katujen kuntotietoa kerätessään.

Kartoitustapahtuma alkaa lauantaina 20.5.2023 klo 10 (säävarauksella). Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, auto ja tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidike. Crowdsorsa-sovelluksen saa ladattua puhelimen sovelluskaupasta. Kuka tahansa voi osallistua.

Pelaaminen tapahtuu Crowdsorsa-sovelluksella, jossa Kajaanin ajoradat on täytetty rahanarvoisilla marjoilla ja hedelmillä. Autoilevat pelaajat keräävät niitä kartalta nauhoittamalla tiestä videota. Kerättävää on luvassa keskimäärin yli kolmen euron arvosta kilometriä kohden. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

”Kerätyt objektit katoavat reaaliajassa kaikkien käyttäjien kartoilta, mikä ilmaisee osallistujille selkeästi, mistä katujen kuntotieto on vielä keräämättä. Ansaita voi jopa parikymmentä euroa tunnissa, kunnes Kajaanin koko 182 kilometrin katuverkko on saatu kartoitettua”, sanoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Käyttäjien kuvaamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, minkä jälkeen niistä analysoidaan tekoälyn avulla teiden päällystevauriot. Näin kaupunki saa päätöksentekonsa tueksi tarkkaa dataa siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin käytössä oleva budjetti tulisi kohdistaa.

”Kaupunki haluaa olla edelläkävijä uusien ja tehokkaiden menetelmien käyttöönotossa, ja osallistaa myös asukkaita katujen kuntokartoitukseen. Mikä olisikaan parempi tapa osallistua kuin mobiilipeli erityisesti meillä #GameCity Kajaanissa”, toteaa Kajaanin kaupungininsinööri Matti Nousiainen.

Katujen joukkoistettu kuntokartoitus järjestetään kevään aikana myös Akaassa, Parkanossa, Paraisilla, Loimaalla, Laukaassa, Forssassa ja Kirkkonummella.

Kajaanin kevyenliikenteen väylien kuntokartoitus toteutetaan myöhemmin kesän aikana ja siihen voi osallistua myös pyöräillen. Tiedotamme asiasta erikseen.

Mikä on Crowdsorsa?

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, jonka Suomessa suosituksi tullut konsepti on otettu käyttöön myös Ruotsissa, Virossa ja Englannissa.

Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty kustannustehokkaaseen kuva- ja videodatan joukkoistettuun keräämiseen.  Pelillä on kerätty dataa ennätyksellistä vauhtia jo muun muassa kaduista, pyöräteistä, kaivonkansista ja lätäköistä.

Yhteystiedot:

Matti Nousiainen 
Kaupungininsinööri, Kajaanin kaupunki
044 7100 176
matti.nousiainen@kajaani.fi

Toni Paju 
Toimitusjohtaja, Crowdsorsa
050 322 6263
toni.paju@crowdsorsa.com