Hyppää sisältöön

Kajaanin tulevan paloaseman ja kaupunginvarikon peruskivi muurattiin – ”Tämä on äärimmäisen tärkeä rakennus”

Kajaanin ammattikorkeakoulun ja tennishallin väliin Vimpelinlaaksoon rakennetaan parhaillaan uutta paloasemaa ja kaupunginvarikkoa.  Kohteen rakentaminen alkoi viime toukokuussa ja tänään 20. syyskuuta oli vuorossa perinteinen peruskiven muuraamistilaisuus.

Kajaanin kaupunginjohtaja Jari Tolonen totesi juhlatilaisuuden puheessaan tulevan rakennuksen olevan todella odotettu, sillä sekä kaupunginvarikko että paloasema ovat kaivanneet uusia tiloja jo pitkään.

– Tämä on kaikin puolin mielekäs ja opettavainen rakennushanke, josta olemme ylpeitä, Tolonen sanoi.

Hän kiitti tilaisuudessa Kainuun hyvinvointialuetta hyvästä yhteistyöstä rakennushankkeessa.

– Tämä hanke on hyvä esimerkki siitä, kuinka me voimme yhdessä synergiaetuja etsien tarjota palveluita kajaanilaisille asukkaille.

Tolonen kiinnitti huomiota myös siihen, että syyskuussa 2024 valmistuvan rakennuksen sijainti on kerrassaan ihanteellinen.

– Tältä paikalta hälytysajoneuvot pääsevät lähtemään hyvin liikkeelle, keskussairaala on lähellä ja Vimpelissä on jo entuudestaan myös muuta kaupungin varikkotoimintaa.

Kainuun hyvinvointialueen johtaja Jukka Lindberg totesi investoinnin olevan myös hyvinvointialueelle tärkeä.

– On todella positiivista, että rakentaminen on lähtenyt hyvin käyntiin ja ollaan aikataulussa. Tämä on äärimmäisen tärkeä rakennus hyvinvointialueelle. Me tarvitsemme hyviä, turvallisia, toimivia ja terveellisiä tiloja, Lindberg totesi tilaisuudessa puhuessaan.

Tilaisuudessa muurattiin juhlavieraiden toimesta metallinen aikakapseli peruskiven sisään. Aikakapseliin säilöttiin muistoksi esimerkiksi Kajaanin kaupunkistrategia, hankkeen ensimmäisiä palaverimuistioita, päivän sanomalehti, pelastuslaitoksen vanha Virve-puhelin sekä Kajaanin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatvan luovuttama Kajaani-pinssi.

Kaupungin rakennuttajainsinööri Mikko Kemppainen esittelee aikakapselin sisältöä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatvalle ja kaupunginjohtaja Jari Toloselle.

Tilaisuuteen osallistui laaja joukko Kajaanin kaupungin ja Kainuun hyvinvointialueen johtoa, pelastuslaitoksen henkilökuntaa sekä rakennusurakoitsijoiden ja -suunnittelijoiden edustajia.

Tulevan rakennuksen käyttäjät ovat Kajaanin kaupungin kunnallistekniikka ja Kainuun hyvinvointialueen Kainuun Pelastuslaitos. Paikalle rakennetaan kaksikerroksinen betonirunkoinen rakennus, johon tulee toimistot, pukutilat, miehistötilat, varuste- ja huoltotilat sekä korjaamo- ja pesuhalli.

Lisätietoja rakennushankkeesta: