Hyppää sisältöön
Kaija-Riitta Iivonen, Pirut mielessä, 1984
Kaija-Riitta Iivonen, Pirut mielessä, 1984

Kajaanin taidemuseon 30-vuotisjuhlavuoden ohjelma on julkaistu

Kajaanin taidemuseossa käännetään katseet tulevaan näyttelyvuoteen 2023, joka on myös taidemuseon 30-vuotisjuhlavuosi. Taidemuseo julkisti ma 9.1.2023 tulevan vuoden näyttelyohjelmistonsa, jossa on luvassa kolme mielenkiintoista ja teemoiltaan ajankohtaista näyttelyä.

Näyttelyvuoden avaa helmikuussa taiteilijapariskunta Anna Alapuron ja Ilkka Väätin näyttely, joka kertoo pariskunnan yhdessä kuljetun matkan kuvataiteilijoina. Lukuisat yhdessä ja erikseen tehdyt matkat ja residenssijaksot sekä kotimaassa että ulkomailla ovat tuoneet uusia ideoita kuvamaailmoihin. Kuvalliset ja sisällölliset polut yhtyvät ja erkaantuvat vuosikymmenten myötä. Kajaani on kiinnostava välietappi taiteilijapariskunnalle.

Kesällä 2023 taidemuseossa juhlistetaan 80 vuotta viime marraskuussa täyttäneen kuvanveistäjä, taidegraafikko Kaija-Riitta Iivosen syntymäpäivää suurella retrospektiivisellä näyttelyllä Koko elämä, joka esittelee taiteilijan tuotantoa koko työuran ajalta. Iivonen rakentaa Kajaanin taidemuseoon maalauksista, piirustuksista ja sadoista pienoisveistoksista koostuvan, tilasta toiseen jatkuvan installaation, jossa kaikki teokset ovat osa yhtä suurta tarinaa.

Näyttelyvuoden päättää syksyllä Pohjoistuulen metsä -näyttely, joka on päätösosa Ritva Kovalaisen ja Sanni Sepon valokuvataiteelliseen tutkimukseen perustuvalle metsätrilogialle. Trilogian päätösosassa kiteytyy taiteilijoiden kolmekymmenvuotinen työ metsäaiheiden parissa. Näyttely on kuvaus luonnonmetsistämme elämää ylläpitävänä monimuotoisena tilana. Se kuvaa niitä rikkaita ekosysteemejä, joita pohjoiset havumetsämme parhaimmillaan ovat, mutta käsittelee myös metsäluonnon uhanalaistumista ja häviämistä.

Lisätietoja Ulla Härkönen, 044 421 4193, ulla.harkonen(at)kajaani.fi

Linkki Kajaanin taidemuseon verkkosivustolle