Hyppää sisältöön
Runoviikolla nähdään myös Miia Nuutilan (oik.) ja Ella Pyhällön esitys Äiti, (kuva: Veikko Halmetoja).

Kajaanin Runoviikon ohjelmisto julkistettu – taidelajien yhdistämistä, tekijöiden tarinoita ja ensi-iltoja

Kajaanin Runoviikon ohjelmisto on julkistettu. Ohjelma löytyy e-julkaisuna osoitteesta runoviikko.fi. Ohjelmisto nostaa esille tekijöitä haastattelujen ja elämäkertojen muodossa ja tarjoaa monia tyylisuuntia edustavaa ohjelmaa eri ikäisille. Festivaalin kärkiohjelmana nähdään Kajaanin kaupunginteatterin Anna Liisa. Liput tulevat myyntiin 22.4.2024.  

Runoviikon ohjelmisto kesälle 2024 puhuttelee monenlaisia katsojia. Ohjelmaan sisältyy useampia esityksiä, joissa yhdistetään sanataiteeseen jotain muuta taidemuotoa. Esimerkkinä tästä on Johanna Keinäsen Matriarkka, jossa huumorin sävytteiseen monologiin yhdistyy tanssia. Elviira Davidowin Houkka – yhteiseksi hyväksi -esitys puolestaan yhdistää tanssia, varjoteatteria ja videotaidetta.

Ohjelmassa nostetaan tekijöitä ja tarjotaan mahdollisuuksia tehdä itse. Veikko Halmetojan Tekijät esiin -haastatteluissa kuullaan tarinoita esitysten Anna Liisa ja Sekunnit ennen kaatumista tekijöiltä. Lavarunoudesta on tarjolla kaksi erillistä työpajaa, joihin osallistuminen on maksutonta. Toisen työpajan vetää kirjailija Aura Nurmi, joka esiintyy myös omalla ohjelmallaan festivaaleilla. Toista työpajaa luotsaa vuoden 2022 Suven runoilija Anja Erämaja.

Lavarunoutta pääsee kokeilemaan jo kolmatta kertaa ohjelmistossa olevaan Lavarunouden open mic -tapahtumaan Joensuun lavarunoklubin johdolla. Lapsille järjestetään leikin ja sanataiteen työpaja Lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kultturan kanssa yhteistyössä.

Ensi-iltoja Runoviikolla nähdään kaksi. Toinen on Juha Hurmeen ohjaama esitys 3000 vuotta itämerensuomalaista runoutta – Ilman miehen yhteyttä, jossa nähdään vuosien varrella Vuoden nuori lausuja -kilpailun voittaneita esiintyjiä ja kuullaan entisten Suven runoilijoiden runoja. Esitys on osa teossarjaa, joilla toteutetaan Runoviikon Oulun kulttuuripääkaupunkivuoden hanketta. Esityksessä on mukana muun muassa Wenla Reimaluoto ja Eero Enqvist.

Hurmeen Eino Leino lehtimiehenä -luento kuullaan myös osana Runoviikkoa. Toinen ensi-ilta on Miia Nuutilan ja Ella Pyhällön esitys Äiti. Märta Tikkasen, Josef Julius Wecksellin ja Harri Sirolan teosten pohjalta dramatisoitu kahden naisen näytelmä kertoo vanhemmuudesta.

Joka toinen vuosi järjestettävän Veikko Sinisalo -kilpailun finaali nähdään Runoviikolla sunnuntaina. Finalistit valittiin alkukilpailussa Helsingissä maaliskuussa. Kilpailun voittaja saa Vuoden nuori lausuja -tittelin ja kutsun esiintyä seuraavan vuoden Runoviikolla.

Runoviikon liput tulevat myyntiin maanantaina 22.4.2024. Lippuja myy Kajaani Info ja lippu.fi -verkkokauppa ja myyntipisteet.

Lisätietoja:

Minna Tuunainen, tapahtumapäällikkö, p. 044 7100 922
Kati Outinen, taiteellinen johtaja/Runoviikko, p. 040 164 7500

Runoviikon verkkosivuille