Hyppää sisältöön

Kajaanin Runoviikko oli menestys

Iso osa Kajaanin Runoviikon esityksistä myytiin loppuun. Käyntimäärät ja lipunmyynti nousivat samalle tasolle kuin ennen koronaa 47. Kajaanin Runoviikko järjestettiin 5.–9. heinäkuuta 2023.

Noin puolet Kajaanin Runoviikon maksullisista esityksistä myytiin loppuun. Myytyjen lippujen määrä nousi reilusti viime vuodesta ja näyttää nyt kohoavan samalle tasolle kuin vuonna 2019. Vuonna 2020 tapahtuma nimesi Suven runoilijan, mutta peruutti kaikki esitykset. Vuonna 2021 tapahtumiin sai myydä vain puolet paikoista. Viime vuonna ihmiset eivät vielä lähteneet aivan samalla tavalla liikkeelle kuin aikaisemmin, mutta nyt väkeä saapui Kajaaniin kiitettävästi.

Ennakkoon loppuunmyytyjen esitysten lisäksi täysille saleille esiintyivät muun muassa Ella Pyhältö, Aulikki Oksanen ja Wenla Reimaluoto. Myös oheisohjelmaan kuuluva Rauniokaupunki ry:n järjestämät Kajaanin Runoviikon rock-klubit menivät hyvin ja muun muassa Litku Klemetin keikka torstaina illalla oli loppuunmyyty.

Kajaanin Runoviikolla on paljon tapahtumia, jotka ovat maksuttomia. Runovartti ja Runokaraoke vetivät tuttuun tapaan paljon väkeä, vaikka sää ei niitä aina suosinutkaan. Kahdennenkymmenennen runokiven paljastus oli yksi tapahtuman kohokohdista.

Ensi vuonna Kajaanin Runoviikko järjestetään 3.–7.7.2024. Kati Outinen jatkaa tapahtuman taiteellisena johtajana.

Linkki Kajaanin Runoviikon verkkosivustolle.