Hyppää sisältöön
Uuden paloaseman ja kaupungin varikon urakkasopimusten allekirjoitustilaisuus

Kajaanin paloaseman ja kaupungin varikon urakkasopimukset on allekirjoitettu

Kajaanin ammattikorkeakoulun ja tennishallin väliin Vimpelinlaaksoon rakennetaan uusi paloasema ja kaupunginvarikko (=Temppuhanke). Rakennuskohteen urakkasopimusten allekirjoitustilaisuus oli kaupungintalolla 11.5.2023.

Sopimuksen ovat allekirjoittaneet kaupunginjohtaja Jari Tolonen (tilaaja, Kajaanin kaupunki), RPK Rakennus Kemppainen Oy toimitusjohtaja Samuli Myllykoski (pääurakoitsija ja LVI urakoitsija), Paikallis-Sähkö Oy toimitusjohtaja Timo Keränen (sähköurakoitsija) ja Iisalmen LVI asennus Oy toimitusjohtaja Oskari Martikainen (automaatiourakoitsija).

Pitkien vaiheiden jälkeen viimein olemme päässeet ratkaisuun ja uuden paloaseman ja kaupunginvarikon rakentaminen voidaan aloittaa. Olemme erittäin tyytyväisiä ja kevät on mitä parhain ajankohtana aloittaa rakennustyöt. Tämä on yhteisen ponnistelujemme positiivinen tulos, sanoo Kajaanin kaupungin tekninen johtaja Jussi Heikkinen.

Kainuun hyvinvointialueella on ollut valmius viedä asiaa eteenpäin. Kaikille osapuolille pitää antaa iso kiitos kärsivällisyydestä, loppu hyvin kaikki hyvin, toteaa Kainuun hyvinvointialueen pelastusjohtaja Anssi Parviainen.

Hanke on hyvin tervetullut ja on hienoa, että se nyt toteutuu ja rakentaminen voidaan aloittaa. Tilaaja on tehnyt tempun (=Temppuhanke) ja meidän tehtävämme on tuo temppu toteuttaa. Rakentaminen käynnistyy toukokuussa alueen rajaamisella. Hankkeet perustuvat hyvään yhteistyöhön ja tässä hankkeessa tämä on toteutunut, kiittelee RPK Rakennus Kemppainen Oy:n toimitusjohtaja Samuli Myllykoski.

Rakennuskohteen tiedot

 • Kajaanin kaupunki rakennuttaa kohteen omana investointihankkeena. Tilaaja ja rakennuttaja on Kajaanin kaupungin tilakeskus.
 • Rakennuskohteen nimi on Kajaanin paloasema ja kaupungin varikko.
 • Rakennuksen käyttäjät ovat Kajaanin kaupungin kunnallistekniikka ja Kainuun hyvinvointialueen Kainuun Pelastuslaitos.
 • Suunniteltu kohde on kaksikerroksinen betonirunkoinen rakennus, missä julkisivut ovat julkisivulevyä ja vesikatteena huopakatto.
 • Piha-alue rajataan Kuntokadun puolelta aidalla ja parkkipaikan puolelta ulkokatoksilla.
 • Tennishallin puoleiseen reunaan tulee tie temppukentän takaosaan, mikä jää yleiseksi pysäköintialueeksi.
 • Rakennukseen tulee toimistot, pukutilat, miehistötilat, varuste- ja huoltotilat, kalustohalli, korjaamohalli ja pesuhalli.
 • Rakennushankkeen kustannusarvio on 12 milj. euroa.
 • Rakennushanke toteutetaan jaettuna urakkana. Rakennusurakoitsija toimii pääurakoitsijana, sivu-urakat: ilmanvaihto-, putki-, sähkö- ja automaatiourakka.
 • Rakentaminen alkaa toukokuussa 2023.
 • Rakennuksen käyttöönotto syyskuussa 2024.
 • Alueen paikoitusjärjestelyt

Rakentamisen aikana temppukenttä on varattu urakoitsijan käyttöön, jolloin esimerkiksi kentän käyttö tapahtumien paikoitusalueena ei ole mahdollista.

Valmistuttuaan temppukentän perälle jää yleinen paikoitusalue. Kulku paikoitusalueelle tulee uudesta liittymästä. Alueen paikoitusjärjestelyjä on parannettu jo kesällä 2022, jolloin pallohallin päätyyn tehtiin uusi paikoitusalue sekä muita alueen pysäköintialueita laajennettiin.

Rakennuskohteen laajuustiedot

 1. Tontin pinta-ala on 21.413 m2
 2. Rakennuksen bruttoala on 3.277 m2
 3. + varastot ja katokset 2.926,5 m2

Hankkeen historiaa

 • Hankkeen suunnittelu alkoi lokakuussa 2020.
 • Toteutussuunnittelu alkoi elokuussa 2021 ja ensimmäiset toteutussuunnitelmat saatiin valmiiksi helmikuussa 2022.
 • Hankinta- ja suunnitelmien kehittämisvaihe kesti marraskuuhun 2022.
 • Arkkitehti- ja pääsuunnittelija on Arkkitehdit M3 Oy, rakennesuunnittelu Sitowise, LVI-suunnittelu LVI-Insinööritoimisto Ruokolainen Oy ja sähkösuunnittelu: Insinööritoimisto Varpiola Oy.

Kuvassa vasemmalta oikealle:
Matti Nousiainen, kaupungininsinööri
Anssi Parviainen, Kainuun hyvinvointialue pelastuspäällikkö
Timo Keränen, Paikallis-Sähkö toimitusjohtaja
Jussi Heikkinen, tekninen johtaja
Markku Haverinen, toimitilapäällikkö
Samuli Myllykoski, RPK Rakennus Kemppainen Oy toimitusjohtaja
Sakari Myllykoski, RPK Rakennus Kemppainen Oy LVI vastaava
Mikko Kemppainen, rakennuttaja
Henri Summanen, rakennuttajapäällikkö

Lisätietoja Henri Summanen rakennuttajapäällikkö p. 044 7100 496 (henri.summanen(at)kajaani.fi).

Uuden paloaseman ja kaupungin varikon asemapiirros