Hyppää sisältöön
Vihreässä Kajaanin Rantapuistossa on paljon ihmisiä Linnanvirta-tapahtumassa

Kajaanin kesä 2024: kulttuuria, musiikkia ja ulkoilmatapahtumia!

Kajaanin ensi kesä on täynnä elämyksiä kulttuurin, musiikin ja ulkoilmatapahtumien ystäville. Luvassa on monipuolinen ohjelma, joka tarjoaa tekemistä ja nähtävää kaikille. Tule mukaan nauttimaan kesän tapahtumista!

Perinteisten toritapahtumien lisäksi ohjelmaa myös nuorille

Kajaanin torit ja puistot muuttuvat kesäisin viihtyisiksi tapahtumapaikoiksi, joissa riittää ohjelmaa kesäkuusta elokuun loppuun saakka. Kesäkauden avajaiset ja nuorten musiikillinen tapahtumatori käynnistävät kesäkauden kesäkuun ensimmäisenä lauantaina. Tämä nuorille suunnattu musiikillinen tapahtumatori on ensimmäistä kertaa järjestettävä uutuus, joka tarjoaa nuorille mahdollisuuden pitää kirpputoria, nauttia musiikista ja viettää aikaa yhdessä. Nuorten tapahtumatoreja järjestetään ensi kesänä kaikkiaan neljä kertaa.

Muut toritapahtumat jatkavat perinteitä: Kauppatorin torisoitot ja Raatihuoneentorin lauluillat järjestetään viikoittain paikallisten orkestereiden ja muiden toimijoiden kanssa.

Aikamatkoja historiaan

Historiasta kiinnostuneet voivat nauttia avoimista perinteisistä tervasoutunäytöksistä maailman ainoalla toiminnassa olevalla tervakanavalla. Tänä vuonna juhlistamme tervakanavan 40-vuotisjuhlaa kesäkuun puolivälissä.

Kreivi Pietari Brahen nimipäivää vietetään tapahtumassa merkeissä kesäkuun lopussa. Lisäksi Eino Leino -talon kirjapäivät Paltaniemellä tarjoavat kohtaamisia kiinnostavien kirjailijoiden kanssa ja Kajaanin Matkailuoppaiden kesäkierrokset avaavat Kajaanin mielenkiintoista historiaa. Myös lapsille on tarjolla opastettu kierros Kajaanin Rauniolinnaan.

Suuret kesätapahtumat tuovat tuhansia kävijöitä

Heinäkuun alussa järjestettävät Kajaani Fest Live –kaupunkifestivaali ja Kajaanin Runoviikko tarjoavat teatteria, musiikkia ja sanataidetta kaikenikäisille. Runoviikon ohjelmakokonaisuuden on suunnitellut taiteellinen johtaja Kati Outinen. Samaan aikaan järjestettävä perinteinen Kajaanin Markkinakatu muuttaa Kauppakadun koko perheen markkina- ja tapahtumakeskukseksi, jossa on luvassa myös monipuolista oheisohjelmaa.

Suomen suurimpiin suunnistustapahtumiin kuuluva Kainuun Rastiviikko järjestetään ensi kesä-heinäkuun vaihteessa Kajaanissa Joutenlammen ympäristössä. Tapahtumaan odotetaan perinteisesti tuhansia suunnistajia ja lomailijoita.

Festivaalikausi jatkuu elokuussa suositulla Kainuun Musiikkijuhlilla, joissa esiintyy jälleen monipuolinen kattaus tähtiesiintyjiä.

Lisäksi Kajaanin seudun kesäteatterit tarjoavat viihdyttävää ohjelmaa moneen makuun.

Elämyksiä Oulujärven maisemissa

Yli 100-vuotias Höyrylaiva Kouta vie ensi kesänä tunnelmallisille risteilyille Oulujärvelle ja Ärjänsaareen. Kesäkuun lopussa järjestetään Oulujärven rock -risteily, joka yhdistää kauniit järvimaisemat ja elävän musiikin. Heinäkuun lopussa järjestettävä ekologisia teemoja käsittelevä Ärjän taidefestivaali puolestaan tarjoaa taide-elämyksiä luonnonsuojelualueen ehdoilla ainutlaatuisessa Ärjänsaaressa.

Kesän tapahtumat huipentuvat elokuun lopussa Linnanvirta-puistojuhliin ja Kalkkisillan Venetsialaisiin Rantapuiston alueella. Venetsialaiset päättyvät näyttävään ilotulitukseen, joka valaisee pimenevän illan.

Kajaanin kesä on täynnä iloa, elämää ja tapahtumia – tutustu Kajaanin kesätapahtumiin osoitteessa www.visitkajaani.fi/kesa 

Lisätiedot