Hyppää sisältöön

Kajaanin kaupunki palkitsi vuoden 2023 ansioituneita urheilijoita ja liikuntakulttuurin edistäjiä  

Kajaanin kaupungin osallisuus- ja hyvinvointijaosto huomioi eilen 14.12.2023 Lehtikankaan monitoimitalolla vuoden 2023 ansioituneita urheilijoita ja liikuntakulttuurin edistäjiä. Lisäksi tilaisuudessa annettiin tasa-arvoista liikuntakulttuuria edistävä tunnustuspalkinto. 

Palkitsemistilaisuudessa stipendejä olivat jakamassa jaoston puheenjohtaja Pauli Pyykkönen, va. liikuntapalvelupäällikkö Jari Rajala sekä hyvinvointikoordinaattori Veera Lintula. Tilaisuudessa jaoston puheenjohtaja Pauli Pyykkönen välitti kaupungin kiitokset ja kunnioituksen palkituille. 

Palkittavia lajeja oli yli 15 sekä palkittujen ikäjakauma oli alle 17 vuodesta yli 80 ikävuoteen. 

Tilaisuudessa pitämässään puheessa Pauli Pyykkönen onnitteli kaikkia palkinnon saaneita. Hän totesi, että palkitsemisen keskeisenä tavoitteena on toteuttaa Kajaanin kaupungin liikuntastrategian mukaista liikunnan elämänkaariajattelua.

– Palkitsemisessa huomioidaan lasten ja nuorten liikuntaa, kilpa- ja huippu-urheilua, aikuisurheilua, vammaisurheilua, ikääntyneiden liikuntaa, luontoliikuntaa sekä terveysliikuntaa.

Pyykkönen kiitti palkinnon saaneita siitä, että he ovat edustaneet kajaanilaista seuraa ja tuoneet tällä tavoin Kajaania tunnetuksi valtakunnallisesti yhtenä huippu-urheilukaupungeista.

– Lukemattomat ja taas lukemattomat harjoittelutunnit, luja tahto omaan tekemiseen, huippuvalmennus ja taustajoukkojen tuki on teille mahdollistanut saavutuksenne. Oikeat, monipuoliset ja nykyaikaiset harjoittelutilat ovat myös edellytys harjoittelun onnistumiseen. Tekemänne työ on ollut näiden lopputulosta, siitä onnittelut Kajaanin kaupungin puolesta!

Pyykkönen totesi puheessaan Kajaanin kaupungin tukevan urheiluseuroja erityyppisillä avustuksilla ja tuilla.

– Yhteistyötä Kajaanin kaupungin ja järjestöjen ja seurojen välillä tehdään aktiivisella yhteistyöllä toimintaa jatkuvasti kehittäen.

Pyykkönen korosti, kuinka kaikki palkitut seurat, urheilijat ja muut toimijat, ovat olleet hyvänä aktiivisen liikkujan esimerkkinä.

– Liikunta, mikä todistetusti lisää terveyttä ja hyvinvointia, on meidän kaikkien helpoin tapa pitää itsestämme huolta. Haluankin kutsua kaikki kajaanilaiset mukaan liikkumaan ja lisäämään omaa terveyttä ja hyvinvointiamme!

Menestyneiden urheilijoiden palkitseminen vuonna 2023

Yleinen sarja:

Sami Rönty, Kajaanin Judokerho, Judo, 73 kg, SM 3., Lisäksi: Finnish Judo Open 1. Arttu Mäkiaho, Kainuun Hiihtoseura Yhdistetty hiihto, SM 3., maajoukkue-edustus
Elisa Sirviö, Sotkamon Ampujat, Ammunta metsästyshirven SM 2.
Marjaana Gardniya, Kajaanin Juntta, vapaapaini Naiset 53 kg, SM 2. Lisäksi: U17 EM-kisaedustus, PM 4., juniorit SM 3, Kadetit SM 2.
Krista Kovalainen, Kajaanin Kuohu, Nyrkkeily, N yl 66 kg, SM 1. 

Nuoret:  

Ohto Koponen, Kajaanin Judokerho, Judo, P18 73 kg, SM 3. Finnish Judo Open 1.
Konsta Junttila, Kajaanin Kuohu, Nyrkkeily, A-juniorit SM 3.
Kasperi Heikkinen, Kajaanin Urheiluautoilijat, Rallisprint juniorien SM 3.
Veetu Peltoniemi, Kajaanin Juntta, paini, Kadetit 92 kg, SM 2.
Venla Virkkala, Kajaanin Suunnistajat, Hiihtosuunnistus, D17, Viesti-SM 1. 

Aikuisurheilu:  

Toivo Kyllönen, Kajaanin Kuohu, M Master, klassinen voimanosto nelinkertainen EM 2. (yhteistulos, jalkakyykky, penkkipunnerrus ja maastanosto)
Seppo Kinnunen, Kainuun Hiihtoseura, yhdistetty hiihto, 50-59 v, MM 1., Mäkihyppy HS 68, MM 3., Yhdistetty SM 1., HS68 SM 3.
Taneli Niemi, Kainuun Hiihtoseura, mäkihyppy, M45-49, kolminkertainen MM 1. (HS 105, HS 70, Joukkuemäki)
Kim Johansson, Kajaanin Kipinä, Marathon, M 70, SM 3.  

Imke Höfling, Kajaanin Uimaseura, uinti, N masters, 200 m vu, SM 3.
Henri Juntunen, Kajaanin Judokerho, Judo M1M5 +90 kg, SM 3.
Ivan Furdui, Kajaanin Judokerho, Judo M2M4 -81 kg, SM 3.
Raimo Heikkinen, Kajaanin urheilijat, keihäs, M75, SM 2.
Satu Huovinen, Kajaanin Urheilijat, marathon, N40, SM 2.
Arvo Tolonen, Sotkamon ampujat, Ammunta liikkuva maali M70, viisinkertainen SM 1.
Kunto Viiru, Kajaanin Kipinä, korkeushyppy M 80, PM 1. 

Liikuntakulttuurin edistäjien palkitseminen vuonna 2023

Vuoden joukkue: Kajaanin Hakan naisten edustusjoukkue

Kajaanin Hakan naisten edustusjoukkue nousi naisten jalkapallon valtakunnalliselle sarjatasolle Kakkoseen kaudelle 2024.  

Vuoden valmentaja: Marko Korhonen, Kajaanin Judokerho 

Marko Korhonen on tehnyt vuosia valmennustyötä Judokerhossa yli 300 päivänä vuodessa. Judoseuran urheilijat ovat menestyneet vuosittain kansainvälisellä tasolla saakka. 

Kajaanilaisen urheilun ja liikunnan mainetyö: Anne Kyllönen, Hiihto. Kainuun Hiihtoseura 

Anne Kyllönen on toiminut vuosia kajaanilaisen urheilun edustajana kansainvälisellä arvokilpailutasolla. Hän on Suomen lisäksi edustanut näkyvästi Kajaania huomattavasti kaupungin kanssa solmittua yhteistyösopimusta laajemmin. 

Liikunnan olosuhteiden kehittäjä: Vimpeli Bike Park -rakentajaryhmä, Kainuun pyöräilijät 

Kainuun pyöräilijät ry:n jäsenistä ja muista lajiaktiiveista koostuva ryhmä on suunnitellut ja rakentanut talkootyönä Vimpelin laskettelurinteelle kaiken tasoisille pyöräilijöille soveltuvia MTB-enduroreittejä, jotka on opinnäytetyönä tuotteistettu osaksi Kajaanin kaupungin liikuntatarjontaa.  

Tasa-arvoista liikuntakulttuuria edistävä tunnustuspalkinto 2023: Tanssiurheiluseura Kajaanin Casamba 

Hakemuksia tunnustuspalkinnosta saatiin kolme. Casamban toimintaa kuvattiin hakemuksessa laajasti, josta tuli ilmi toiminnan tasa-arvoisuus. Seura on ottanut toiminnassaan hyvin huomioon soveltavan liikunnan ja on ollut mukana mielen hyvinvointia edistävässä toiminnassa. 

(Kuvassa on vain osa palkituista)