Hyppää sisältöön
TAISTO22 -harjoitus kuvamateriaali

Kajaanin kaupunki osallistuu TAISTO22 harjoitukseen: Harjoituksessa testataan ja kehitetään organisaation digiturvaa

Kajaanin kaupunki osallistuu Suomen suurimpaan digitaalisen turvallisuuden harjoitukseen Taistoon 17.11.2022. Taisto on tietosuoja- ja tietoturvaloukkauksia simuloiva valtakunnallinen harjoitus, joka laittaa organisaatioiden omat toimintamallit ja -prosessit käytännön testiin kuvitteellisten harjoitustilanteiden avulla.

Viidettä kertaa järjestettävä Taisto kokoaa organisaatiot yhteiskunnan eri osa-alueilta
harjoittelemaan ajankohtaisten uhkien varalle. Tämän syksyn harjoitukseen on ilmoittautunut mukaan ennätyksellisesti jo yli 300 harjoitustiimiä.

Taisto22 -harjoitus tarjoaa meille mahdollisuuden testata digitaaliseen turvallisuuteen liittyviä toimintamallejamme, tunnistaa kehityskohteita sekä harjoitella häiriötilanteissa toimimista turvallisesti harjoitusympäristössä. Harjoitukseen osallistumalla varaudumme ajankohtaisiin digiturvauhkiin ja kehitämme kriisinkestävyyttä sekä johtamis-, yhteistyö- ja viestintä-valmiuksiamme.

Harjoittelu ja varautuminen ovat sijoitus tulevaan sekä taloudellisesta että inhimillisestä näkökulmasta. Harjoittelu auttaa testaamaan digiturvan toimivuutta ja havaitsemaan kehityskohteita, joita ei välttämättä huomattaisi ilman käytännönläheistä harjoittelua. Osallistumalla Taisto-harjoitukseen panostamme koko organisaatiomme toimintaan.

Harjoituksen toteuttamisesta vastaa Digi- ja väestötietovirasto. Harjoituksen sisältö on suunniteltu yhteistyössä Keskusrikospoliisin, Kuntaliiton, Kyberturvallisuuskeskuksen ja tietosuojavaltuutetun toimiston kanssa.

Linkki Digi- ja väestötietoviraston Taisto22 -harjoituksen verkkosivustolle, josta löytyy lisätietoja

Aihealueet