Hyppää sisältöön

Kajaanin kaupunki on allekirjoittanut Euroopan kuntien ja alueiden neuvoston kannanoton Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan

Kajaanin kaupunki on allekirjoittanut Euroopan kuntien ja alueiden neuvoston, Council of European Municipalities and Regions (CEMR) kannanoton Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan osoittaakseen tukeaan ja solidaarisuuttaan Ukrainan kansalaisille. Kannanotossa tuomitaan Venäjän useat hyökkäykset ja alueellista koskemattomuutta ja suvereniteettia koskevat loukkaukset Ukrainassa. Linkki kannanottoon

Kajaanin kaupungin ja Kostamuksen kaupunkipiirillä on raja-alueyhteistyön sopimus, jonka kaupunginhallitus on hyväksynyt 24.4.2018. Sopimus on voimassa viiden vuoden ajan päättyen toukokuussa 2023. Sopimusta toteutetaan vuosittaisella toimenpidesuunnitelmalla, jota koronapandemian takia ei ole tehty vuosina 2020 ja 2021. Kostamuksen kaupungille on ilmoitettu, että Venäjän Ukrainaa vastaan aloittaman sodan takia tälle vuodelle ei tehdä toimenpidesuunnitelmaa.

Kajaanin kaupungin kansainvälisillä palveluilla on valmius ja kyky ottaa vastaan ukrainalaisia pakolaisia. Kansainväliset palvelut voivat avustaa myös yrityksiä, jos yritykset haluavat auttaa ukrainalaisia kausityöntekijöitään tulemaan jo nyt talvikaudella Kainuuseen.

Rantapuiston maisemavalot syttyvät sinisenä tänään 25.2.2022 ulkovalaistuksen syttyessä.

Lisätiedot: Jari Tolonen, kaupunginjohtaja 044 710 0303.

Aihealueet