Hyppää sisältöön
Koronatiedote

Kajaanin kaupunki muistuttaa: Pidetään huolta toisistamme tapahtumaviikolla!

Kaupunki seuraa aktiivisesti koronavirustilannetta ja noudattaa toiminnassaan annettuja ohjeistuksia. Kajaanin kaupunki muistuttaa, että jokaisen on tehtävä osansa, jotta tilanne ei pääse huonommaksi. Kaupunki muistuttaa huomioimaan turvavälit ja hyvän käsi- ja yskimishygienian sekä kasvomaskin käytön, ja että paikalle tullaan vain terveenä. Kajaanin kaupunki on edelleen koronan kiihtymisvaiheessa.

”Tartuntojen vähentämisessä kontaktien rajoittaminen ja ohjeiden noudattaminen on avaintekijä. Tilaisuuksiin tullaan vain täysin terveenä. Kun liikut kaupoissa, tapahtumissa, ravintoloissa jne. niin huomioi muut ihmiset ja käytä maskia. Kajaanin kaupunki seuraa järjestämiensä tapahtumien sujumista terveysturvallisesti ja on tehnyt tapahtumiin turvaohjeet viranomaisten linjauksiin pohjautuen, korostaa kaupunginjohtaja Jari Tolonen ja vetoaa jokaisen vastuullisuuteen toimia annettujen ohjeiden mukaan.

Kainuun soten keskeisiä viestejä kesätapahtumien järjestäjille

Kainuun sote muistuttaa, että kesätapahtumissa, konserteissa ja vastaavissa tilaisuuksissa järjestäjien on huolehdittava turvallisuudesta ja varmistettava, että lähikontakteja voidaan välttää ja yleisöllä on mahdollisuus käsihygieniaan sekä tehdä muita tartuntoja ehkäiseviä toimia. Suuremmissakin joukoissa on hyvä pysytellä omassa porukassa, jotta altistumismahdollisuuksia olisi vähemmän. Tapahtumajärjestelyissä näihin tulee kiinnittää erityistä huomiota, esimerkiksi tarjoamalla mahdollisuuksia riittävän väljään osallistumiseen ja yleisöä ohjeistamalla. Lisäksi Kainuun sote muistuttaa, että tapahtuma-alueilla tulee laittaa viestejä näkyviin ja kuuluviin kyltein ja spiikkauksin. Kainuun sote korostaa vastuullisuutta ja turvallisuudesta huolehtimista sekä yleisön että järjestäjien toiminnassa.

Suojaa itseäsi ja muita

  • Tervetuloa vain terveenä
  • Kotimaan matkailussa noudatettava varovaisuutta ja ohjeita
  • Käytä maskia
  • Pese kädet
  • Pidä turvavälit – nauti tapahtumasta omassa porukassa
  • Jos sairastut, hakeudu koronatestiin
  • Käytä Koronavilkkua puhelimessa

Koronainfo sivustot

Linkki Kajaanin kaupungin verkkosivujen koronainfo sivustolle, jonne on koottu ajankohtaista tietoa koronavirustilanteesta, palveluista ja toimintaohjeista Kajaanissa.

Linkki Kajaanin kaupungin Facebook sivustolle

Linkki sivustolle, jonne on koottu koko Kainuun koronatilanteen ajantasainen tilannetieto, tiedotteet, ohjeet ja suositukset

Linkki sivustolle, jonne on koottu ajantasaiset tiedot Kainuun alueella toteutettavista koronarokotuksista

Lisätietoja kaupunginjohtaja Jari Tolonen, p. 044 7100 303.