Hyppää sisältöön
Miljoona roskapussia -kampanja

Kajaanin kaupunki kutsuu mukaan keräämään miljoonaa roskapussia

Poimi roskat reitiltäsi – Kajaani on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa. Kajaanin kaupunki kutsuu kaikki asukkaat mukaan tekemään yhteistä hyvää kaupunkimme eteen. Tänä keväänä koko Suomi kerää miljoona pussillista roskia. Kaksi kuukautta kestävissä (13.4.–15.6.2023) siivoustalkoissa 130 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia.

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Ekokymppi on myös mukana kampanjassa ja on haastanut kaikki Kainuun asukkaat, koulut, päiväkodit ja harrasteporukat mukaan keräämään roskia julkisilta alueilta.

Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä.

Näin osallistut kampanjaan Kajaanissa:

  1. Roskatikkuja voi lainata Kajaanin kirjastoilta ja samalla lainaajat saavat mukaansa myös jätesäkit ja hanskat.
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla.
  3. Kerää roskia ympäristöstä.
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi. Vaihtoehtoisesti voit sulkea kerätyt roskat säkkiin ja ilmoittaa säkin sijainnista kaupungin palautepalveluun (linkki palautepalveluun: kajaani.fi/palaute) tai soittamalla Kajaanin kaupungin vaihteeseen p. 08 615 51. Katu- ja puistoyksikkö hakee yleisiltä alueilta kerätyt roskat pois.
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen paikkakunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia.
  6. Haasta ystäväsi mukaan!

Seuraa kampanjan etenemistä ympäri Suomen Ylen kanavissa. Miljoona roskapussia tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. klo 20.00.

Linkki Miljoona roskapussia -kampanjan verkkosivulle