Hyppää sisältöön
Kajaanin Markkinakatu 2022 ihmisiä Raatihuoneentorilla

Kajaanin kaupungin perinteiset kesätapahtumat käynnistyvät

Kauppatorin torisoitot ja Raatihuoneentorin lauluillat tuovat kesämeininkiä Kajaaniin sekä iloa ja eloa kaupunkikeskustaan. Kauppatori herää lauantaiaamuun musiikin merkeissä 17.6.2023 klo 10–11.30. Juhannusviikolla torisoitot soitetaan perinteisesti jo perjantaina 23.6.2023. Soitoista saamme nauttia aina elokuulle 19.8.2023 saakka. Raatihuoneentorin lauluiltoja lauletaan tutulla paikalla keskiviikkoiltaisin. Ensimmäiset laulut kajahtavat juhannusviikon keskiviikkona 21.6.2023 klo 18–19. Raatihuoneentorin lauluilloissa lauletaan heinäkuun loppuun 26.7.2023 saakka. Musiikista vastaavat yhteistyössä Kajaanin kaupungin kanssa kajaanilaiset orkesterit muusikoineen.

Koko perheen ohjelmallinen Pietarin päivä päättää kesäkuun tapahtumat

Kreivi Pietari Brahen, kaupungin perustajan nimipäivää juhlistetaan torstaina 29.6.2023 klo 11 alkaen. Kauppatorilla ja Suvantorannan puistoalueella nähdään ja koetaan monenlaista toimintaa. Koko perheelle suunnatussa ohjelmallisessa Pietarin päivässä pääset nauttimaan, vaikka lounaan merkeissä musiikista, kuulet kaupungin historiaa ja lapset voivat osallistua ohjattuun taidetanssituokioon. Suvantorannan puistoalueelle on suunnattu opastettu kävelykierros. Kävelykierrokselle lähtö on klo 12 Pietari Brahen muistomerkiltä ja kierroksen kesto noin 1½ tuntia. Puiston nurmikkoalueelle nousee koko perheen teatteriesitys. Esitys alkaa klo 12 ja sen kesto väliaikoineen on noin tunnin. Sateen sattuessa esitys nähdään Kaukametsän Koutasalissa.

Kaikkea mukavaa ja kesäisiä menoja

Heinäkuun alussa Eino Leinon syntymäpäivänä 6.7.2023 käynnistyvät Kajaanin Runoviikko (6.–9.7.2023) ja markkinakatu (6.–8.7.2023). Perinteikäs Runoviikko tuo kuulijoita Kajaaniin Suomesta ja ulkomailta. Runoviikon ohjelmatarjonta on kattava ja ohjelmistossa on huomioitu koko perhe. Tämän vuoden suven runoilija on Arja Tiainen. Markkinakatu kokoaa yli 80 myyjää Kauppakadulle. Markkinakadun aikaan Raatihuoneentorilla voi kesäkulkija nauttia makoisista ruuista ja virvokkeista sekä seurata samalla esiintymislavan maksutonta ohjelmaa. Ohjelmasta vastaavat kajaanilaiset urheilu- ja liikuntaseurat, orkesterit muusikoineen sekä järjestöt ja yhdistykset. Maailman ainoalla toiminnassa olevalla tervakanavalla sunnuntaisin 9.–30.7.2023 kuullaan ja nähdään jälleen, kuinka tervaa on kuljetettu kanavan läpi vuosittain jopa 24 000 tynnyriä.

Elokuinen Linnanvirta viikonloppu Rantapuiston alueella

Rantapuisto, Kajaanin olohuone herää arvaamattomaan eloon viikonlopuksi, kun siellä vietetään Linnanvirta puistojuhlaa. Viikonloppuna on tanssia, puistojumppaa, Lasten Linnanvirtaa, runoutta ja paikallishistoriaa sekä tunnelmallisia iltakonsertteja luonnon keskellä.

Kaikkea tätä ja paljon muuta mahtuu Kajaanin kesään. Tulehan visiitille tai jää pidemmäksi aikaa! Tapahtumissa on säävaraus sekä muutokset ovat mahdollisia.

Lisää tapahtumista
Seuraa Kajaanin kaupungin kesätapahtumailmoittelua keskiviikon Koti-Kajaanin viikkokohtaisista kaupunkitapahtumista. Katso myös tapahtumailmoittelut kaupungin Facebookista www.facebook.com/kajaaninkaupunki. Alueen muita tapahtumia voit hakea www.tapahtumienkainuu.fi sivustolta.