Hyppää sisältöön

Kajaanin kaupungin 372-vuotissyntymäpäivää vietetään 6.3.2023

Kaupungin syntymäpäivää vietetään yhteistyössä Kajaanin Matkailuoppaiden, Kainuun musiikkiopiston lasten lauluyhtyeen ja Kajaanin keskuskoulun musiikkiluokan 6C yhteistyöllä.

Opastettu linja-autokierros

Kajaanin Matkailuoppaat järjestävät opastetun linja-autokierroksen klo 14.00 alkaen. Kierroksen kesto on noin 1 ½ tuntia. Kierros alkaa Kajaanin Kauppatorilta Kreivi Pietari Brahen muistomerkiltä. Muistomerkillä rooliopas kreivitär Kristina Katarina Stenbock kertoilee Kajaanin kaupungin synnystä. Tämän jälkeen siirrytään linja-autoon ja matkaa jatketaan Kajaanin Matkailuoppaiden ja roolioppaiden tarinoidessa Kajaanin historiasta aina nykyhetkeen. Kierros on maksuton.

Musiikkitervehdys

Kainuun musiikkiopiston lasten lauluyhtyeen ja Kajaanin keskuskoulun musiikkitervehdystä 372-vuotiaalle Kajaanille voi kuunnella Kajaanin kaupungin facebookista www.facebook.com/kajaaninkaupunki  ja instagramista instagram.com/kajaanin_kaupunki

Kajaanin kaupungin historiaa

Kreivi Pietari Brahe perusti Kajaanin kaupungin 6. maalikuuta 1651 vapaaherrakuntansa keskukseksi. Kajaanin maalaiskunnan ja kaupungin keskus sijaitsi joen pohjoispuolella. Kajaanin väkiluku oli 1650-luvulla vaatimattomasti vain noin satakunta asukasta, ja taloja oli joitakin kymmeniä.

Tervetuloa viettämään mukavaa 372-vuotissyntymäpäivää!