Hyppää sisältöön
Sininen ilmakuva kaupungista ja Kajaanin kaupungin tunnus
Kajaanin kaupunki

Kajaanilaisten nuorten kesätyösetelihaku aukeaa 7.3.2022 klo 9.00

Kajaanilaisten nuorten kesätyösetelihaku alkaa

Kesätöiden hakeminen on jälleen ajankohtaista.  Kajaanin kaupunki tukee 2022 kesänä kajaanilaisten nuorten kesätyöllistämistä jakamalla kesätyöseteleitä. Seteli on tuki työnantajille, joka kannustaa palkkaamaan nuoria kesätöihin. Kesätyösetelin arvo on 350 euroa ja se käytetään kokonaisuudessaan kesätyöntekijän peruspalkkaan. Työnantaja vastaa kesätyösetelin arvon (350 euroa) ylittävän osan maksusta työntekijälle. Työnantaja huolehtii työntekijän työaikakorvauksista sekä kaikista palkan sivukuluista ja työnantajamaksuista. Nuori voi hakea kesätyösetelin Kajaanin kaupungin nuorisopalveluilta ja työnantaja laskuttaa tuen Kajaanin kaupungilta nuoren työsuhteen päätyttyä.

Kesätyöseteli on voimassa 1.6.–31.10.2022 välisen ajan. Kesätyösetelillä nuoren työsuhde kestää vähintään kaksi viikkoa (kymmenen työpäivää) ja työaika on keskimäärin 6 h/pv ja 30 h/viikko. Työsuhteen voi myös jakaa useampaan eri osaan. Työnantaja tekee nuoren kanssa kirjallisen työsopimuksen ja nuori saa työtodistuksen työsuhteen päätyttyä.

Kajaanilaisten nuorten kesätyösetelihaku aukeaa 7.3.2022 klo 9.00. Kesätyöseteliä voivat hakea kaikki kajaanilaiset keväällä perusopetuksensa päättävät ja 1. tai 2. vuosikurssin toisen asteen opiskelijat. Perusopetuksen päättävien haku päättyy 15.4.2022 klo 16.00 ja toisen asteen opiskelijoiden 29.4.2022 klo 16.00. Kesätyöseteliä haetaan sähköisesti ja hakemus löytyy Kajaanin kaupungin nuorisotyön verkkosivustolta haun alettua.

Kesätyöseteliä haettaessa nuorella täytyy olla jo kesätyötyöpaikka tiedossa. Kesätyöpaikkoja tarjoavat useat yritykset ja paikkoja on jo mukavasti haussa te-palveluiden verkkosivuilla. Näiden lisäksi kannattaa itse aktiivisesti kysellä kesätöitä itseä kiinnostavista paikoista.

Kajaanin kaupunki tarjoaa myös tänä kesänä usealle kymmenelle nuorelle mahdollisuuden tutustua työelämään ja palkkaa nuoria kesätyösetelillä töihin. Kaupungin kesäsetelityöpaikkoja voi kysyä suoraan nuorisopalveluilta, päiväkodeista, kirjastoista, museoilta, Kaukametsästä/Runoviikko, Mamsellilta ateria- ja puhtaanapitotehtävistä, ympäristötekniseltä toimialalta esim. liikuntapaikoista ja puistotyöntekijän tehtävistä.

Nuori voi työllistää kesätyösetelillä myös itsensä 4H-yrittäjänä. Tämä on mahdollista, kun nuori on suorittanut Kajaanin 4H-yhdistyksen järjestämän Yrittäjäkoulutuksen ja perustaa yrityksen Kajaanin 4H-yhdistyksen kautta.

Tänä vuonna kesätyöseteleitä on jaossa 550 kappaletta ja ne myönnetään kriteerit täyttäville hakijoille hakujärjestyksessä. Kesätyösetelin saaneille nuorille lähetetään vahvistus setelin saamisesta viimeistään toukokuun puoliväliin mennessä. Onnea kesätyönhakuun!

Kooste:

  • Nuorten kesätyösetelien hakuaika:
  • Peruskoulunsa päättävät 7.3.–15.4.2022
  • Toisen asteen 1. ja 2. vuosikurssin opiskelijat 7.3.–29.4.2022
  • Seteli on voimassa 1.6. – 31.10.2022 välisen ajan
  • Työn kesto vähintään 2 viikkoa, 30 h/viikko

Linkki kesätyöseteli verkkosivustolle, josta löytyy lisätietoja.