Hyppää sisältöön
Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määttä ja Kajaanin kaupunginhallituksen pj. Teuvo Hatva kättelevät.

Kajaani sopeuttaa toimintaansa ja panostaa elinvoimaan

Kajaanin kaupunginhallitus vieraili Oulussa hakemassa parhaita käytäntöjä elinvoiman kehittämiseen BusinessOulusta, Oulun yliopistolta ja Oulun kaupungilta.

Kaupunginhallitus tutustui vierailun aikana Oulun kaupungin elinvoimapalveluista vastaavaan BusinessOuluun sekä yrittäjyys-, työllisyys- ja rekrytointipalveluiden neuvontapalvelua tarjoavaan BusinessAsemaan. Kajaani ja Oulu tekevät tiivistä yhteistyötä Oulu2026 kulttuuripääkaupunkihankkeessa sekä hallitusohjelmaan kirjatussa Pohjoisen ohjelmassa. Oulun yliopistolla vierailun aiheena oli erityisesti uudet koulutusavaukset Kajaanissa. Varhaiskasvatuksen-, erityisopetuksen- sekä varhaiskasvatuksen erityisopetuksen koulutuksen käynnistämisestä on sovittu syksystä 2024 alkaen.

– Nyt on tärkeää saada avautuvat koulutuspaikat täytettyä. Tämä helpottaa myös varhaiskasvatuksen pätevien työntekijöiden saamista Kajaaniin. Haku avautuu keväällä ja siitä tiedotetaan erikseen, Kajaanin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatva kertoo.

Elinvoimaan kaksi uutta avausta

Tulevien vuosien talousarvioissa investoinnit on pidettävä kestävällä tasolla ja palvelurakennetta sopeutetaan muuttuvaan palvelutarpeeseen. Samalla kaupunki panostaa elinvoimaa tuoviin tekijöihin.

Kaupunginhallitus tekee elinvoimaan kaksi uutta avausta. Oulun yliopiston kanssa käynnistetään Kajaanin yliopistokeskuksessa toteutettavien teknologia-alojen koulutusten suunnittelu. Tällä koulutuksella tuetaan kaupungin huippuosaamisen kasvua.

Toisena avauksena kaupunginhallitus käynnistää Kajaanin Taidekampus -hankkeen valmistelun. Hankkeella vahvistetaan kaupungin rikasta kulttuuritarjontaa, joka on tärkeä osa Kajaanin vetovoimaa ja lumovoimaa.

– Kulttuuri on Kajaanille tärkeää niin asukkaiden pitovoiman kuin matkailun näkökulmasta, Hatva toteaa.

Kuva: Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määttä ja Kajaanin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatva.