Hyppää sisältöön
Kajaanin kaupunginhallitus vieraili Seinäjoella

Kajaani panostaa elinvoimaan

Kajaanin kaupunginhallitus vieraili Seinäjoella hakemassa parhaita käytäntöjä elinvoiman kehittämiseen.

Seinäjoen kaupunki on useita vuosia ollut erilaisilla elinvoimamittareilla mitattuna Suomen paras kaupunki. Taustalla on jatkuva asukasluvun kasvu, yritysten menestys ja toimiva koulutusketju. Seinäjoen kokemusten perusteella yliopistokeskuksen tutkintoon johtavat koulutukset tukevat paikallisten yritysten kasvua. Myös Kajaanissa koulutustarjonnan merkitys tulevaisuuden tekijänä korostuu.

Kun hyvinvointialueet aloittavat toimintansa, valtion rahoitus kunnille vähenee ja kunnallisveron merkitys kasvaa. Kaupungin palvelutason ylläpitäminen vaatii lisää yrityksiä, työpaikkoja ja asukkaita.

Vuoden 2023 talousarviovalmistelussa investoinnit on pidettävä kestävällä tasolla, samalla on huolehdittava riittävästä panostuksesta kasvutekijöihin. Uutena avauksena kaupunginhallitus valmistelee hanketta Kajaanin pelisektorin jatkokehittämiseksi ja vahvistamiseksi.

”Seinäjoella vallitseva pohjalainen asenne tarkoittaa rohkeita valintoja, vahvoja tekoja, ylpeyttä omasta osaamisesta ja yhteistyötä. Kun nämä Seinäjoen opit sovelletaan Kajaaniin, kaupunki lunastaa lupauksensa siitä, että kajaanilaiset voivat olla ylpeitä kotikaupungistaan Kainuun menestyvänä maakuntakeskuksena”, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatva.

Lisätietoja Teuvo Hatva kaupunginhallituksen puheenjohtaja, p. 044 421 4070.

Aihealueet