Hyppää sisältöön
Koronatiedote

Kajaani on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen – vaikutukset Kajaanin kaupungin palveluihin

Kainuun koronakoordinaatioryhmä eli koronanyrkki on 22.6.2021 todennut Kajaanin siirtyneen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheeseen. Ko­ro­nan il­maan­tu­vuus Kai­nuus­sa 36,1/ 100 000 / 14 vrk on maan kor­kein.

Koordinaatioryhmä päätti seuraavista Kajaania koskevista toimista koronavirustilanteen hillitsemiseksi:

 • Kajaanissa kaikki 12 vuotta täyttäneiden järjestetyt julkisen sektorin sisäaktiviteetit keskeytetään 2 viikoksi ja samaa suositellaan yrityksille, yhteisöille ja seuroille.
 • Julkisten tilojen käyttäjämäärät rajataan puoleen.
 • Yli 10 henkilön yksityistilaisuuksia ei pidä järjestää 29.6. saakka.
 • Suositellaan välttämään kaikkia sisätiloissa tapahtuvia oman perheen ulkopuolisia lähikontakteja.
 • Kainuun sote kieltää Kajaanissa sisätiloissa yli kymmenen ja ulkotiloissa yli 50 hengen tapahtumat 30.6.2021 saakka. Tätä suurempia tilaisuuksia voidaan kuitenkin järjestää noudattaen OKM:n ja THL:n 31.5.2021 päivittämää ohjetta. Tapahtumia, joita ohje koskee ovat mm.
  • konsertit, teatteri- ja kesäteatterinäytökset (myös esimerkiksi huvipuiston tiloissa järjestetyt näytökset),
  • elokuvateatterinäytökset, festivaalit, markkinat, yksittäiset huutokauppatilaisuudet
  • yleisurheilutapahtumat ja muut urheiluottelut ja -turnaukset (esim. pesäpallo, jalkapallo ja jääkiekko), jos paikalla on yleisöä,
  • lähtökohtaisesti kaikille avoimet, maksullisetkin koulutustilaisuudet ja seminaarit, myös kaupallisten palveluntarjoajien järjestämät
  • Pop-up-kahvilat ja -myymälät ainakin silloin, kun ne eivät ole kauppakeskusten tiloissa
  • Päiväkodin, koulun tai oppilaitoksen järjestämät juhlat
  • Päättäjäistilaisuudet ja ylioppilasjuhlat, jos tilaisuuteen osallistuu muita kuin henkilökuntaa ja lapsia, oppilaita ja opiskelijoita
  • Drive-in-tapahtumat
  • Juhannuskokkotapahtumat (ei yksityishenkilöiden järjestämä)

Kajaanin kaupungin yksiköissä otetaan käyttöön kiihtymisvaihteen ohjeet

Kajaanin kaupunki muistuttaa, että virustartuntojen ehkäisemiseksi on tärkeää muistaa kesälläkin huolellinen käsihygienia ja turvaväleistä huolehtiminen sekä testiin hakeutuminen, mikäli on lieviäkin koronavirukseen viittaavia oireita. On tärkeä muistaa, et­tä ko­ro­na ei ole pois­tu­nut, va­ro­toi­mi­vaa­teet, tur­va­etäisyydet ja ylei­nen mas­ki­suo­si­tus ovat edel­leen voi­mas­sa.

”Toimitaan yhdessä vastuullisesti ja asioidaan vain terveenä. Käytetään kasvomaskia, pidetään turvaetäisyydet ja noudatetaan ohjeita, terveen järjen käyttö on suositeltavaa kaikissa kontakteissa ja yhteydenpidossa muihin ihmisiin. Keskeisin tavoite on saada tilanne haltuun, että emme joudu siirtymään leviämisvaiheen rajoituksiin”, sanoo kaupunginjohtaja Jari Tolonen.

Etätyösuositus Kajaanin kaupungilla

Kajaanin kaupunki noudattaa valtakunnallista etätyösuositusta, jonka mukaan julkisella sektorilla tulee työskennellä etätyössä mahdollisimman laajasti niissä työtehtävissä, joissa se on mahdollista. Etätyösuositus on voimassa toistaiseksi.

Kokoontumiset ja kokoukset

Työpaikalla vältetään kaikenlaisia kokoontumisia ja kokoukset hoidetaan ensisijaisesti etäyhteyksien kautta. Kokoontumisrajoitukset ja turvaetäisyydet tulee huomioida myös ruokaillessa, kahvitauolla ja työpaikan ulkopuolisissa kokoontumisissa.

Tapahtumat

Kajaanin kaupungin järjestämiä kesätapahtumia ei olla perumassa. Tapahtumat toteutetaan viranomaisohjeita noudattaen. Kajaanin Runoviikon tapahtumiin on myyty lippuja 50 % normaalista määrästä.

Tekninen toimi

Kaupungin liikuntapaikat pysyvät toistaiseksi avoinna asiakkaille, mutta tavanomaista toimintaa rajoitetaan kiihtymisvaiheen rajoitusten mukaisesti.

Vaikutukset liikuntayksikön toimintaan:

 • Kajaanihallin ja vesiliikuntakeskus Kaukaveden osalta yli 12-vuotiaiden ryhmäliikunta jää tauolle toistaiseksi. Kaukaveden ja Kajaanihallin asiakasmääriä tarkkaillaan ja tarvittaessa rajoitetaan.
 • Ulkoliikuntapaikoilla toiminta jatkuu, mutta sosiaalitilojen käyttöä rajoitetaan.
 • Liikuntapaikoilla on asiakkaille tarjolla käsidesiä.
 • Asiakkaita kehotetaan pukemaan varusteet päälle jo kotona ja viettämään puku- ja pesutiloissa vain välttämätön aika. Mahdollisuuksien mukaan asiakkaat jaetaan pukutiloihin mahdollisimman väljästi.
 • Alle 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta voi jatkua. Vanhemmat saavat mennä tiloihin ainoastaan tarvittaessa. Ryhmiä ohjeistetaan kulkemaan sisätiloissa niin, että asiakkaiden ja eri ryhmien väliset kontaktit jäävät mahdollisimman vähäisiksi.
 • Aikuisten ja nuorten harrastustoiminta keskeytetään toistaiseksi. Ryhmäharrastusten sijaan suositellaan yksilölajeja ja ulkoliikuntaa.
 • Ulkoliikuntapaikkojen, kuten laavujen, retkeilyreittien sekä uimarantojen kunnossapitoon panostetaan ja asiakkaita kehotetaan suosimaan ulkoliikuntaa.
 • Ulkoliikuntapaikkojen käyttäjiä pyydetään kiinnittämään huomiota turvaväleihin ja hygieniaohjeisiin myös ulkotiloissa.

Tiedustelut ja lisätiedot:
Aleksi Nyström p. 044 421 4378, aleksi.nystrom@kajaani.fi
vs. tekninen johtaja Markku Haverinen p. 044 7100 302 markku.haverinen@kajaani.fi

Joukkoliikenne

Joukkoliikenteessä on voimassa maskisuositus.

Koronainfosivustot

Kajaanin kaupungin verkkosivujen koronainfo sivustolle (www.kajaani.fi/korona) on koottu ajankohtaista tietoa koronavirustilanteesta, palveluista ja toimintaohjeista Kajaanissa.

Linkki Kajaanin kaupungin Facebook-sivulle

Linkki Kainuun koronatilanteen ajantasaiseen tilannetietoon, tiedotteisiin, yleiset ohjeisiin ja voimassa oleviin suosituksiin

Linkki Kainuun soten koronarokotuksiin Kainuussa

Lisätietoja:

Jari Tolonen kaupunginjohtaja p. 044 710 0303 jari.tolonen@kajaani.fi ja Tuija Aarnio hallintojohtaja p. 044 710 0216 tuija.aarnio@kajaani.fi