Hyppää sisältöön
Kajaani Dance Festivaali 2022 tanssijoita

Kajaani Dance Festivaali 4.-6.2.2022

Kolmaskymmenestoinen Kajaani Dance Festivaali alkaa perjantaina etätapahtumana jo toista kertaa. Se lukeutuu Suomen suurimpiin tanssitapahtumiin. Kajaani Dance Festivaalilla pääosassa ovat lapset, nuoret ja aikuiset niin tanssijoina kuin koreografeinakin.

Kajaani Dance festivaalin suosio on kasvanut koko ajan, jopa tänä haastavana aikana. Kajaanin kaupungin ja kolmannen sektorin sekä ammattitaitoisen ja sitoutuneen henkilökunnan työskentely on tuottanut tulosta. Tapahtuman onnistumiseen vuodesta toiseen on vaikuttanut ratkaisevasti Kajaanin myötämielinen ilmapiiri tanssia ja festivaalia kohtaan.

Kajaani Dancen oppilaiden omat koreografiat

Tapahtuman aloittaa nuorten tanssijoiden Omien koreografioiden ilta Kaukametsän salissa perjantai-iltana. Tanssijat opiskelevat tanssin taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän opintoja. Esityksiä on viisitoista ja mukana on myös syventävien opintojen päättötöitä.  Tanssijat kuvailevat omien koreografioiden prosesseja näin:

Anceli ja Melissa: Parasta koreografian tekemisessä on ollut onnistuminen ja ajatus siitä, että ollaan tehty itse meidänlainen esitys.
Essi: Olen oppinut sen, että aina ei onnistu ekalla kertaa ja monta asiaa pitää vaihtaa. Olen myös oppinut kuinka vaikeaa on välillä keksiä uusia ideoita, mutta sitten kun ne löytyy.
Selma ja Fanny: Olen oppinut olemaan ylpeä siitä, mitä olen luonut, olen oppinut miettimään tanssia yksityiskohtaisesti ja kokonaisvaltaisesti!
Hilja: Parasta koreografian tekemisessä on se, että taivas on rajana! Saa tehä just sitä miltä itestä tuntuu ja saa toteuttaa itteensä.

Uudet tanssit koreografiakatselmus tanssitaan 27. kerran

Lauantaina tapahtumassa on eri tanssin lajien etätunteja Uudet tanssit-koreografiakatselmukseen osallistuville ryhmille. Koreografioita on Kajaanin tapahtumassa kaikkialta Suomesta. Varsinaiseen tapahtumaan haki 169 teosta, joista valittiin 44 varsinaiseen tapahtumaan. Koreografioita ovat tänä vuonna arvioimassa Kuopio Tanssii ja Soi taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku, Runoviikon taiteellinen johtaja Kati Outinen, Suomen Tanssioppilaitosten liiton toiminnanjohtaja Milla Malmberg ja tanssinopettaja Teemu Tuohimaa. Parhaimmat teokset palkitaan rahapalkinnoin. Palkintosumma on 6000 euroa.

Linkki tapahtumienkainuu.fi verkkosivustolle, josta voi seurata uusia tansseja ja esityksiä

Lauantai 5.2.2022
klo 12.00 Uudet tanssit- koreografiakatselmuksen avajaiset sekä A ja B-sarjat
klo 14.00 Uudet tanssit: C-sarja
klo 15.30 Uudet tanssit: D ja E-sarjat

Sunnuntai 6.2.2022
klo 13.00 Tapahtuman päätösjuhlat: Palkintojen jako ja loppunäytös

Kajaani Tanssii -tapahtuma ja kansainvälinen koreografiakatselmus järjestetään vuosittain helmikuun alussa Kajaanissa Kaukametsän kongressi- ja kulttuurikeskuksessa. Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1991. Tapahtumapäällikkö on Tuula Tikkanen ja taiteellinen johtaja Minna Palokangas. Tapahtuman järjestää Kajaanin kaupunki yhteistyössä Kajaani Dancen tanssikoulun kanssa.