Hyppää sisältöön

Kajaani auttaa ukrainalaisia apua tarvitsevia

Ukrainalaisten avuntarve on suuri niin Ukrainassa kuin jo Kajaaniin saapuneilla. Tällä hetkellä ukrainalaisia vastaanottokeskuksen asiakkuudessa olevia talouksia on Kajaanissa yli 80, noin 200 henkilöä. Lisäksi toiset 300 henkilöä on vastaanottokeskuksen laajalla toimialueella yksityismajoituksessa, heistä noin 50 Kajaanissa. Kaupungin kansainvälisten palvelujen vastaanottokeskus on vastaanottanut ukrainalaisia ensimmäisten kaupunkien joukossa, ja auttanut heitä asettautumaan ja saamaan arkipäivän palveluja. Kaupungin perusopetus on käynnistänyt kouluikäisten lasten valmistavan opetuksen ja varhaiskasvatus varautuu päivähoitotarpeeseen, jos alle kouluikäisten lasten vanhemmat työllistyvät tai aloittavat opiskelun.

Kajaanin kaupunginhallitus päätti 26.4. kokouksessaan 30 000€ rahalahjoituksesta Unicefin kautta Ukrainaan avustaakseen ukrainalaisia lapsia ja lapsiperheitä. Samalla kaupunginhallitus haastoi paikalliset yrittäjät tukemaan Kajaanissa asuvia pakolaisia paikallisten yritysten lahjakorteilla.

Kainuun Yrittäjät, Kajaanin Kauppiasyhdistys ja Kajaanin Yrittäjät ottavat kaupungin haasteen vastaan ja kannustavat yrityksiä auttamaan Kajaaniin saapuneita ukrainalaisia ja myös muita apua tarvitsevia. Apu kohdennetaan paikallisesti heille, jotka rakentavat elämäänsä täysin uudelleen kodin jäätyä kotimaahan. Heillä on suuri tarve monenlaisille kodin ja arjen tarvikkeille sekä palveluille kuten kodinkoneille, lasten tarvikkeille, vaatteille, harrastus- ja vapaa-ajan välineille ja parturi-kampaajapalveluille.  Yrittäjien keino auttaa avuntarvitsijoita paikallisesti on ostaa lahjakortteja kajaanilaisiin yrityksiin. Lahjakortit toimitetaan International Infoon (Kaupungintalo, Pohjolankatu 13), josta vastaanottokeskuksen moniammatillinen henkilöstö jakaa ne edelleen eniten apua tarvitseville.

Lahjakortit voi toimittaa International Infoon sen aukioloaikojen puitteissa: ma-pe klo 9-15.

Lisätietoa:
Risto Hämäläinen, kehitysjohtaja, Kajaanin kaupunki p. 044 7100217
Anu Tervonen, toimitusjohtaja, Kainuun yrittäjät, p. 044 7287100
Miariikka Tervonen, toiminnanjohtaja, Kauppiasyhdistys ry, p. 040 5860966
Elina Tervonen, puheenjohtaja, Kajaanin yrittäjät ry, p. 040 6595545

Aihealueet