Hyppää sisältöön
Kajaanin kaupunki ja joki

Kainuun työllisyyskatsaus: Kainuun työttömyys on laskenut ennätyksellisen alas

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilasto Kainuun työllisyyskatsaus huhtikuu 2022

Kainuussa oli toukokuun lopussa 2 594 työtöntä työnhakijaa, mikä on vähiten Työnvälitystilaston ensimmäisen tiedon eli vuoden 2006 jälkeen. Työttömiä oli 618 henkeä vähemmän (-19 %) kuin vuotta aiemmin. Myös koronakriisiä edeltävään vuoden 2019 toukokuun loppuun verrattuna työttömyys väheni 477 hengellä (-16 %). Prosentuaalisesti tarkasteltuna pienentyminen vuoden 2019 toukokuusta oli selkeästi suurinta koko maassa. Koko maassa työttömyys pieneni vuoden takaisesta 22 % ja kasvoi kolmen vuoden takaisesta 4 %.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta, eli työttömyysaste, oli Kainuussa kuun lopussa 8,4 %, mikä on 2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin ja 1,2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin kolme vuotta sitten. Kainuun työttömyysaste oli ELY-keskusalueista kuudenneksi matalin, koko maassa se oli 8,9 %.

Toukokuun aikana TE-palveluihin ilmoitettiin uusia avoimia työpaikkoja 1 043, mikä on 21 % vähemmän (-283) kuin vuosi sitten. Monilla aloilla on ollut pitkään työvoimapulaa ja kuun lopussa useissa ammateissa oli vähemmän työttömiä työnhakijoita kuin avoimia paikkoja. Vaikeinta oli löytää terveydenhuollon erityisasiantuntijoita eli esimerkiksi lääkäreitä, hammaslääkäreitä ja eläinlääkäreitä, hoivapalvelun ja terveydenhuollon työntekijöitä, terveydenhuollon asiantuntijoita esimerkiksi sairaanhoitajia, asiakaspalvelutyöntekijöitä sekä teollisuuden ja rakentamisen avustavia työntekijöitä.

Työllisyydenhoidon kuntakokeilussa on tehty tuloksellista työtä ja se näkyy myös työnhakijoiden aktivoitumisessa. Kajaanin kaupunki toivottaa lämpimästi tervetulleeksi kaikki uudet osaajat! Alueellamme on runsaasti avoimia työpaikkoja useilla eri toimialoilla ja teemme läheistä yhteistyötä paikallisten työnantajien sekä yrittäjien kanssa, kertoo työllisyyspäällikkö, TYP-johtaja, Kainuun kuntakokeilun koordinaattori Milla Tikkanen.

Seuraava työllisyyskatsaus julkaistaan 26. heinäkuuta 2022.

Linkki TEM Työllisyyskatsaus Kainuu verkkosivulle

Jos tarvitset apua työllistymiseen Kainuussa, niin olethan suoraan yhteydessä työllisyyspalveluihin. Me autamme sinua unelmatyösi tai opiskelupaikan löytämisessä Kainuusta.

Linkki työllisyyspalvelut työllisty Kainuuseen verkkosivustolle.